1 évnél régebbi cikk

Gázcsőbe kötötte a vizet a szaki, két lépcsőházban nincs fűtés a Horvát István lakótelepen, Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári vagyok!/István Perényi Doktor
Gázcsőbe kötötte a vizet a szaki, két lépcsőházban nincs fűtés a Horvát István lakótelepen, Székesfehérváron

Nagy mennyiségű víz jutott a gázvezetékbe, összesen 32 otthon maradt gáz nélkül Fehérváron. A kellemetlenség mellett komoly anyagi vonzattal is jár majd az eset.

Kedd reggel óta 32 otthonban szünetel a gázszolgáltatás Székesfehérváron, a Horvát István lakótelepen. A gázszünet nem a szolgáltató hibája, egy gondatlanul elvégzett vízbekötés okozza a fennakadást. A Fehérvári vagyok! csoportban napvilágot látott hír kapcsán megkerestük az E.ON kommunikációs osztályát.

"Kedden 8 óra 3 perckor kaptunk bejelentést gázszolgáltatási hibáról a székesfehérvári Horváth István lakótelepen. Kollégáink 8:25-kor már a helyszínen voltak, ahol megállapították, hogy az egyik lakásban egy vízmelegítő berendezés beépítése során

egy vízvezetékszerelő gondatlanságból felcserélte a víz és a gázcsövet, melynek következtében nagy mennyiségű víz jutott a gázvezetékbe.

Munkatársaink azonnal megkezdték a helyreállítást. Közterületen feltörték a 30 centis betonréteget, két munkaárkot alakítottak ki, hogy hozzáférjenek a gázvezetékhez. A gázvezeték gerincrendszeréből kiszivattyúzták a vizet és a leágazó vezetékeket is megtisztították, a technikai hibát kora délutánra elhárították.

Az E.ON-tól teljesen független, gondatlan károkozás a gázszolgáltatás meghibásodása, az érintett lakásokban élőket ért kellemetlenség mellett jelentős anyagi vonzattal is jár.

A meghibásodás két lépcsőházban összesen 32 ügyfelünket érinti. A lépcsőházak közös képviselőivel felvettük a kapcsolatot, mert a gázszolgáltatást akkor tudjuk biztonsággal újraindítani, ha munkatársaink minden fogyasztási helyre bejutottak, és az otthonokban meggyőződtek arról, hogy a gázcsapok el vannak zárva.

A megnyitott munkaárkok betemetését, a betonozással, aszfaltozással járó munkákat a következő napokban fogjuk elvégezni" - tájékoztatta az fmc.hu-t a szolgáltató.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek