1 évnél régebbi cikk

2023-ban Fehérváron rajtol az Országos Rallye Bajnokság
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/RallyFeeling
2023-ban Fehérváron rajtol az Országos Rallye Bajnokság

Március utolsó hétvégéjén Székesfehérváron lesz az Országos Rallye Bajnokság (ORB) és Országos Rallye Challenge (ORC) szezonnyitó versenye, a murvás futamon az ORB2 mezőnye is indulhat.

Pár hónap és ismételten faroló autóktól és hangos robajoktól visszhangzik majd a város, ugyanis március 31. és április 2. között Székesfehérváron bonyolítják le az Országos Rally Bajnokság évadnyitó futamát, amely során az Országos Rallye Bajnokság (ORB), az Országos Rally Challenge (ORC) mezőnye - benne a Peugeot Rally Cup Hungaryvel -, illetve napi licenccel az ORB2 is részt vehet.

Az esemény hivatalosan Székesfehérvár Rallye 2023 néven fut, a táv 120 kilométeres lesz, amely során murvás talajjal kell megküzdeniük a versenyzőknek, helyszínnek pedig a város központját és környékét adta meg a Rallysport Bizottság január végén kiadott közleményében. A rendezvényt a hazai rallysport évadnyitó eseményeként rendezik meg.

A Rallysport Bizottság kiemeli, a hat futamosra tervezett ORB+ORC, és R2+R3+His bajnokságok további futamairól, valamint a Rally Sprint Bajnokság 2x6 futamáról, azok helyszínéről és időpontjáról hamarosan tájékoztatják a sport szerelmeseit.

Ilyen volt 2022-ben a fehérvári rallye:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek