1 hónapnál régebbi cikk

Hétvégén rendezik a Székesfehérvár Rallye-t
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Hétvégén rendezik a Székesfehérvár Rallye-t

Hétvégén rendezik a kétnapos Székesfehérvár Rallye-t, a HUMDA országos ralibajnokság következő, idei negyedik fordulójaként. A szervezők idén még nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságra.

Az idei évben kiemelten fontos felhívni a figyelmet a biztonságra, miután tavasszal a nézők közé csapódott egy rally autó, melynek következtében tragédia történt. Ezen a hétvégén a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik a Humda országos bajnokság, a szervezők legfontosabb célja pedig az, hogy senki se sérüljön meg.

Az elmúlt néhány hétben alapjaiban változott meg a hazai autóversenyek szervezésének jogi háttere, több kormányrendelet jelent meg, amelyek szabályozzák az autóversenyek lebonyolítását – ezt Szujó Zoltán a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke mondta a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, aki kiemelte: a rally verseny versenyigazgatójának mostantól már nem csak lehetősége, hanem kötelezettsége is félbeszakítani a futamot akkor, ha a nézők tiltott helyen állnak.

Szombaton egy gyorsasági szakasz lesz a Vértesben, Oroszlány és Kőhányás között 17 kilométeres távon, amely mellett több nézői pontot alakítottak ki. A második napon három gyorsasági szakasz lesz, amelyek közül kettőt három, egyet két alkalommal teljesít a mezőny. A Székesfehérvár Rallye különlegessége, hogy szombaton este hagyományosan a Palotai úton ezúttal is várják a sport szerelmeseit a szuperspeciál szakaszra. Emellett a Sóstói Stadionhoz is várnak mindenkit a szervezők, itt lesz a szervizpark és a céldobogó is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek