7 évnél régebbi cikk

De mi volt a terv? - A legemlékezetesebb magyar öngólok
Fehérvár Médiacentrum fotójaDe mi volt a terv? - A legemlékezetesebb magyar öngólok

A foci EB befejezése után elkezdődtek a klubcsapatok számára a nemzetközi kupameccsek. És a Ferencváros tegnap gyorsan ki is esett egy ismeretlen albán csapat ellen. A meccs legemlékezetesebb pillanata az egyik Fradi-játékos öngólja volt. Hatalmas öngól volt, de nem a legnagyobb, amit magyar csapat játékosa szerzett.

Mert ha lenne öngól-szépségverseny, egészen biztosan néhány kitűnő megmozdulás bekerülhetne a valaha volt legjobbak közé. Ebben a kategóriában elég versenyképesek lennének. De még mielőtt a legjobbakat számba vennénk, íme a tegnapi csoda, amit a Fradi frissen igazolt német labdarúgója, Olivr Hüsing bombázott szerencsétlenkedett a jobb felsőbe.

Hát ez bravó, de tényleg! Egyben köszi Hüsingnek, hogy alig két héttel a franciaországi EB után azonnal visszarángatott minket a magyar foci valóságába. De igazságtalanok lennének, ha azt mondanánk, hogy ez volt minden idők magyar öngólja. A mezőny (sajnos) roppant erős. Lássuk, melyik volt az 5 legemlékezetesebb öngól, amit magyar csapat játékosa hozott össze.

5. Fótyik Dominik - Mezőkövesd

Fótyikról se előtte, se utána nem hallottunk sokat. De ha másért nem, akkor ezért már mindenképpen megérte. Ezt a csetlés-botlást, amit előad a saját kapuja előtt, egy darabig nem felejtjük el. És  vélhetően ő sem.

4. Vanczák Vilmos - Magyar válogatott

Ami Fótyik a klubfociban, az Vanczák a magyar válogatottban. Ugyanaz a művelet, csak nemzeti mezben. Egyszerűen parádés. Blaszczykowski pedig köszönte szépen, és vele együtt egész Lengyelország is.

3. Devecseri Szilárd - Magyar válogatott

A közelmúlt legfájóbb magyar öngólja: Devecseri valami egészen érthetetlen, fáradt eleganciával dől a labdába, hogy az végül a magyar kapuban kössön ki. Ez a találat teljesen mellékes volt, mert végül 8:1-re kaptunk ki a hollandokól azon a meccsen, ahova az akkori szövetségi kapitány, Egervári Sándor szerint győzni mentünk. Nem jött össze. Viszont Devecseri öngóljából internetes mozgalom nőtte ki magát és mindenki Devecseringelt, ahol csak tudott.

2. Tokody Tibor - Újpest

Hosszú évekig stabil első volt a képzeletbeli örökranglistán Tokody, aki egyszerűen azt ette, ami a dolga, csak éppen a rossz kapu előtt: gólt rúgott. Ilyen az, amikor egy vérbeli támadó védekezésre kényszerül és az ösztön felülkerekedik a józan észen. 

1. Pavel Durica - Videoton

Egyelőre senki és semmi sem veszélyezteti a Videoton egykori csatárának első helyét. A szlovák támadó magyar pályán ritkán látható, egészséges erővel vágta a kapu jobb oldalába a labdát, ami után a csapata és talán egész Székesfehérvár omlott össze. Egyébként a mozdulat abszolút tudatosnak tűnik, a célzás is, ami valószínűleg azt jelenti, hogy Durica egész egyszerűen azt hitte, hogy a fehérekkel van. De nem.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek