1 évnél régebbi cikk

Rögzített földgázár: most nem tud élni a város a lehetőséggel
Rögzített földgázár: most nem tud élni a város a lehetőséggel

A rezsit érintő, fontos döntést hozott meg a kormány: rögzített áron juthatnak földgázhoz az önkormányzatok, egyházak, költségvetési szervek. A megoldást előremutatónak tartja a város, Fehérvár azonban érvényben lévő szerződései miatt nem tud élni ezzel a lehetőséggel.

A rendelet múlt héten pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. Az idei év márciusától szeptemberig segíthet abban, hogy fix áron kapják a földgázt az érintettek. Azoknak, akik fixált árra szeretnének átállni, nyilatkozniuk kell a földgázkereskedőjük felé jogosultságukról, és a módosított elszámolás igénybe vételéről.

Az érintetteknek január 27-én éjfélig kell benyújtani a nyilatkozatot a földgázkereskedők által erre a célra biztosított elektronikus felületen. A döntéssel kapcsolatban megkerestük a város önkormányzatát, hogy mit jelent mindez Székesfehérvár számára.

„Székesfehérvár önkormányzata az általa fenntartott intézmények és az önkormányzati cégek esetében az érvényben lévő szerződései miatt, illetve arra tekintettel, hogy a fűtési időszak kis részére vonatkozna csak a most bejelentett intézkedés, nem tud élni ezzel a lehetőséggel.

Magát a megoldást azonban mindenképpen előremutatónak látjuk. Jó lenne elérni, hogy fix és kedvezményes áron juthassanak az önkormányzatok, intézményeik, vállalataik áramhoz és gázhoz.

Ez a minden bizonnyal alacsonyabb árak mellett kiszámíthatóságot is eredményezne a települések életében” – tájékoztatott Székesfehérvár önkormányzata.

Kapcsolódó
Márciustól rögzített áron juthatnak hozzá a földgázhoz az önkormányzati intézmények

A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált (nem fix hirdetményi) áron vásárló többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron szerezhetik be a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek