1 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: az alapvető közszolgáltatások és a munkahelyek biztosításáért küzdünk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Cser-Palkovics András: az alapvető közszolgáltatások és a munkahelyek biztosításáért küzdünk

Hetek óta számol és döntéseket készít elő az önkormányzat, hogy a téli hónapokban fűteni tudják az óvodákat, a kórházat és a nyugdíjasotthont.

„Az egész Európát fenyegető energiaválság lecsapni készül a helyi közösségekre is”, írja hétfő délutáni posztjában Cser-Palkovics András. A székesfehérvári polgármester hozzáteszi: biztos abban, hogy pártállástól függetlenül a városvezetők hetek óta a települések legalapvetőbb szolgáltatásainak őszi, téli biztosításán dolgoznak. 

Az önkormányzatok szorult helyzetére példaként hozza fel, hogy időnként már árajánlatot sem kapnak az energiaszektor szereplőitől. Ha azonban mégis, akkor akár a tavalyi ár tízszeresét is elkérik, ami egyre több területen kigazdálkodhatatlan.

Ennek megfelelően a városvezető úgy véli: „a legfontosabb kérdések egyike tehát ma, hogy mivel, mennyiért és miből fűtjük majd az óvodát, a kórházat vagy éppen a nyugdíjasotthont”. Kiemeli: a probléma okozói nem a települések, a helyi közösségek csak elszenvedik a következményeket.

Cser-Palkovics András ezután kitér arra, hogy a helyzet Székesfehérvárt sem kerüli el, „ezért hetek óta számolnak, döntéseket készítenek elő”, melyek célja, hogy „legalább az alapvető (törvényileg kötelező) helyi közszolgáltatásokat és a munkahelyeket biztosítani tudják”.  A városvezető a bejegyzés végén a helyzet kezelésével kapcsolatos további részleteket ígér még erre a hétre.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó
Uszodabezárások: a magas számlák miatt van, ahol inkább támogatják, hogy máshova járjanak az úszni vágyók

Országszerte zárnak be az uszodák, sportközpontok a magas energiaárak miatt. A balatonbogláriak is így jártak, augusztus 20-án a város közgyűlése megszavazta a városi uszoda leállítását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek