1 évnél régebbi cikk

Alakul a jég a fehérvári tavakon, de továbbra is tilos rálépni!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Alakul a jég a fehérvári tavakon, de továbbra is tilos rálépni!

Az idei tél lehidegebb időszakában vagyunk, kisebb jégfelületek ugyan már kialakultak a városi tavakon, de ezek még ne csábítsanak senkit!

Hideg, hidegebb, még hidegebb - nagyjából így foglalható össze röviden a következő nap időjárása az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Az idei tél legfagyosabb időszakába léptünk, a héten több éjszaka is helyenként mínusz tíz Celsius-fok alatt lesz a hőmérséklet. Ez már most látszik tavainkon Székesfehérváron is: mind a a Palotavárosi, mind a Csónakázó-tó, mind pedig Sóstó vízfelületén kisebb-nagyobb egybefüggő jégfelületek alakultak ki.

Ezek azonban bármily csábítóak is, csúszkálásra teljesen alkalmatlanok!

A Városgondnokság rendszeresen felhívja arra a figyelmet: ez már évek óta így van télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél, ami életveszélyes lehet akkor is, ha a jég teteje biztonságosnak néz ki. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

A Sóstó természetvédelmi terület, így sportolni is tilos a tavon, és változatos medermélysége, valamint a nádasok miatt is rendkívül veszélyes rámenni. A Városgondnokság arra is felhívja a figyelmet arra, hogy a jégre se köveket, sem pedig fadarabokat ne dobáljunk.

Bár éjszakánként továbbra is fagypont alatt lesz a hőmérséklet, de ettől függetlenül mind a Palotavárosi, mind a Csónakázó-tó jegére veszélyes és tilos menni! Egy jó sétát azonban tehetünk fehérvári tavaink partján, és gyönyörködhetünk a látványban. Ehhez hoztunk egy kis ízelítőt:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek