1 évnél régebbi cikk

Közterületen, légfegyverrel lőttek le védett vetési varjút Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Sóstó Vadvédelmi Központ
Közterületen, légfegyverrel lőttek le védett vetési varjút Székesfehérváron

Az ügyben feljelentést tettek, ha valakinek információja van az esettel kapcsolatban, várják jelentkezését.

Közterületen, légfegyverrel lőttek le védett vetési varjút az Almássy lakótelepen, Székesfehérváron - ír az esetről a Sóstó Vadvédelmi Központ.  Az ügyben a feljelentést megtették nemcsak természetkárosítás, hanem garázdaság elkövetése miatt is, ám ha valakinek van további információja, kérik, jelezzék a központ felé.

Kapcsolódó
Újabb lövöldöző Fehérváron? Most közvetlen közelről szemen lőttek egy cicát a Felsővárosban

A cica él, de még küzdenek a szeméért. Rendőrségi feljelentés megtörtént az ügyben.

Kiemelik, a légfegyver használatára vonatkozó rendelkezéseket többek között a fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. (VIII. 31.) Korm.rendelet 39.§. (3)-(5) bek. tartalmazzák:

  • (3) A 18. életévét be nem töltött személy csak cselekvőképes, nagykorú személy felügyelete mellett használhat festéklövő fegyvert, légfegyvert.
  • (4) A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.
  • (5) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú légfegyver, számszeríj, szigonypuska közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, közforgalmú közlekedési eszközön csak zárt tárolóeszközben birtokolható (szállítható).
  • A légpuskával való lövöldözés egyébként nem csak a garázdaság gyanúját vetheti fel, hanem az állatkínzásét is. (Btk. 244. §.)

A vetési varjak összetett emberi tényezők miatt kényszerültek a városba, az egyik a helytelen tájhasználat, a másik pedig a mérhetetlen mennyiségű szerves hulladék, amelynek nagy része pazarlás miatt kerül ki a szemetesekbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek