1 évnél régebbi cikk

Valentin-nap: meglepetés hulladékmentesen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels/Rahul Pandit
Valentin-nap: meglepetés hulladékmentesen

A plüss szívecskék, párnák, bögrék és kényszeredett műanyagajándékok kora talán már lassan leáldozóban van. Ha mégis meglepnénk kedvesünket valami igazán eredeti ajándékkal, de távol áll tőlünk Ámor műanyag földi megtestesülése, akkor íme néhány tipp Valentin-napra.

Szeretni és szeretve lenni az ember legalapvetőbb igényei közé tartozik, így nem véletlen, hogy hamar az egekbe szökött a Valentin-nap ázsiója itthon is. Na, meg persze az sem elhanyagolható, hogy február 14-hez közeledve a boltokat elárasztó lufi-maci-nyuszi-cica-szívecskés plüss és műanyag kütyük hada a leghatározottabb ellenállók állásait is beveszik. Hiszen ki merné azt bevállalni, hogy nem szeret eléggé ahhoz, hogy azt a kis picit meg ne adja a kedvesének...

És igen, a szerelmet, párkapcsolatot valóban ápolni, gondozni kell, így talán nem ördögtől való gondolat a szerelmesek ünnepén meglepetéssel készülni. Ha azonban tartózkodnánk a sablonos és nem utolsósorban környezetszennyező ajándékoktól, akkor íme öt tipp, hogy hulladékmentesen lepjük meg párunkat Valentin-nap alkalmából!

Reggeli az ágyba

Bár idén február 14-e keddre esik, ami talán nem ad akkora lehetőséget a reggeli meglepetésnek, mint egy hétvégi nap, de megéri a néhány perccel korábbi ébredés, hogy ágyban tálalt finomsággal szerezzünk örömet. Nem kell háromfogásos csúcsétkezésben gondolkodni: egy finom szendvics, egészséges zabkása és narancslé/kávé kombinációjával nem lőhetünk mellé.

Ha pedig a reggeli nagy rohanás miatt sehogy sem iktatható be, csomagoljunk a kedvesnek egy kis epret vagy néhány szem különleges bonbont, hogy feldobjuk a napját.

Romantikus kisvonatozás a városban

Legyen közös élmény a meglepetés ebben az évben! Nem kétséges, Fehérvárt, mint a tenyerét ismeri, aki itt él, de egy más nézőpont rengeteg új élményt adhat, és nagyon új látószögből mutathatja meg a hétköznapok rohanásában szinte mindig megszürkülő otthonunkat. A fehérvári Tourinform is készült az idei Bálint-napra, és romantikus kisvonatjáratot indítanak február 14-én andalító fényekkel és dallamokkal, édes meglepetéssel. 

Fürdőzés, romantikusan

Egy meleg vizes fürdőzés különösen jól esik a februári hidegben. Szerencsére nemcsak Székesfehérvár, de a környék is kínál lehetőséget, amennyiben ezzel a programmal szeretnénk meglepni párunkat. Arról nem is beszélve, milyen romantikus program, ha lehetőség van az éjszakai fürdőzésre is.

Kuponfüzet otthoni használatra

Készítsünk ajándékkártyát vagy egy kis kuponfüzetet, ami beváltható szolgáltatást tartalmaz. Hogy mi kerüljön rá? Bármi, amit biztosan szeret a párunk: kedvenc ételének, sütijének elkészítése, 30 perc masszírozás, de ezeken felül is bármi, ami örömet okoz. 

Ajándék hulladékmentesen

Amennyiben ragaszkodunk a kézzelfogható meglepetéshez, gondolkodjunk újrahasznosított és hasznos tárgyakban, vagy minimális hulladékkal járó ajándékban. Ilyen például a Depónia Nonprofit Kft. és az OldBlu csapatának közös alkotása: már nem használt farmereket gyűjtött a szolgáltató az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2022 kampányához csatlakozva, amelyekből csodás babzsákfotelek készülnek. Ezek nemcsak szépek, de meglehetősen strapabíróak is, így mindenkinek a fantáziájára bízott, hogy mi mindenre alkalmasak - Valentin-napon túl is. 

Egy kedves apróság is nagy örömet okozhat, és adhatunk ajándékot úgy, hogy közben minimalizáljuk a hulladéktermelésünket. A Depónia remek ötleteket gyűjtött össze ezzel kapcsolatban:

  • Vágott virág helyett adjunk cserepes virágot.
  • Túlcsomagolt bonbon helyett készítsünk saját sütit, kekszet, vagy vegyük meg ezeket csomagolásmentesen.
  • Ha ügyesek vagyunk, készíthetünk házilag szappant, gyertyát, esetleg egy albumot vagy képet a közös fotóinkból.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek