2 évnél régebbi cikk

Hány szál vörös rózsa mit üzen Valentin-napon?
·KultValentin-nap·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
temesvari.marta
Hány szál vörös rózsa mit üzen Valentin-napon?
·KultValentin-nap·Utolsó frissítés: undefined

Tudtad, hogy egyáltalán nem mindegy, hány szál rózsából is áll az a bizonyos csokor a szerelmesek ünnepén? Mindegyik számnak jelentése van, és nem mind pozitív...

1 vörös rózsa

Egyetlen szál rózsa stílusosan a „szeretlek” kifejezést jelenti, és nem csak vörös színben. Egyszerű és egyértelmű gesztus. 

2 vörös rózsa

Két vörös rózsa az összetartozást fejezi ki, hiszen párban a legjobb! Még különlegesebb a jelentése, ha a két virág szárát úgy összekötözik, mintha egy szárból nőnének ki:  ez gyakran egy közelgő eljegyzésre vagy házasságra utal.

3 vörös rózsa

A három vörös rózsa a virágüzletek hagyománya, ami azt a 3 kis szót jelenti, ami a legtöbbet üzen Valentin-napon: "Szeretlek"

6 vörös rózsa

Hat, vagyis fél tucat vörös rózsát használnak a rajongás vagy a vágy kifejezésére - a titkos csodáló üzeni így, hogy együtt szeretne lenni kiszemeltjével.

9 vörös rózsa

A kilenc vörös rózsa a három vörös rózsa és a hat vörös rózsa jelentését ötvözve örök szerelmet és rajongást üzen. 

10 vörös rózsa

Ha tíz vörös rózsát küldünk, azt jelzi: a partnerünk a tökéletes számunkra. Szóval aki tíz szál rózsát kap, jó eséllyel rátalált az igazira.

12 vörös rózsa

A tizenkét szál rózsából álló csokor afféle hagyományos ajándék, olyasmit jelez, hogy az év mind a tizenkét hónapjában egyformán szeretjük a párunkat. 

15 vörös rózsa

Tizenöt rózsát küldeni meggondolandó: ez a szám ugyanis a bocsánatkérés jele, sőt, sok esetben a félrelépés beismerése és az emiatt való szégyenkezés kifejezése. 

24 vörös rózsa

Két tucat vörös rózsa küldése egy szeretett személynek nagyszerű nyilatkozata annak, hogy a nap 24 órájában gondolunk rá, és megmutatja, milyen mélyen is szeretjük őt.

48/négy tucat vörös rózsa

4 tucat rózsa küldése a feltétel nélküli szeretetet és odaadást jelképezi.

50 vörös rózsa

50 rózsa az évtizedek óta tartó, érett szerelmet jelképezi. 

100 vörös rózsa

A 100 rózsa azt jelzi, hogy öregkorodig együtt leszel a pároddal, és odaadóak maradtok.

(Forrás: clareflorist.co.uk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek