2 évnél régebbi cikk

Édes Valentin-varázslat Székesfehérváron, ha nem tudnád, mivel lepd meg a párod
·GasztroValentin-nap·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Saveur Kávézó és Cukrászda
Édes Valentin-varázslat Székesfehérváron, ha nem tudnád, mivel lepd meg a párod
·GasztroValentin-nap·Utolsó frissítés: undefined

Közeleg a szerelmesek napja, és tanácstalan vagy, hogy mivel lepd meg a párodat? A székesfehérvári Saveur cukrászdának több ajánlata is van.

Ha a Valentin-napot a gasztronómia felől szeretnéd megközelíteni, és valami finomsággal kedveskednél a kedvesnek, akkor a hétvégén, illetve február 14-én, hétfőn feltétlenül térj be a székesfehérvári Saveur Kávézó és Cukrászda Budai úti üzletébe. A cukrászda kínálatában ugyanis ismét szerepelnek majd olyan sütemények, desszertek, amelyek a „szerelmes” hangulatot erősítik.

Valentin-napra elsősorban gyümölcsös minidesszertekkel készülnek, de lesznek csokoládéval kombinált édességek is. Az egyik nagy kedvenc a Málna mámor, amelynek linzeres tészta az alapja, erre kerül rá a málnás, lágy krém és a fényes borítás. Ennek a sütinek lesz epres változata is.

Málna mámor a Saveur Kávézó és Cukrászdától

Saveur Kávézó és Cukrászda

Nagyon népszerű és jellegzetes a Red Velvet torta alapjából készülő desszert, például a minitorta. Itt a tészta vörös színű, erre kerül rá a fehér krém és az alkalomhoz illő díszítés. Cupcake-ek is kaphatók lesznek, valamint a nyalókaszerű popcake is bekerül a kínálatba, különböző ízekben, díszítéssel.

Mivel a Saveur mentes cukrászdaként is ismert, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a más-más mentes, valamint a vegán és a nyers vegán süteményekre.

Valentin-nap alkalmából elsősorban gyümölcsös minitortákat és csokis desszerteket készítenek, hogy azok is élvezhessék az édes ízeket, akiknek valamilyen érzékenységük van, vagy csak egészségesebben szeretnének étkezni.

A sütemények mellé kávék, forró csokik kérhetők, változatos formában. Egy tejszínhabos csokoládé, vagy egy melange, egy cappuccino szíves tejhabbal igazán alkalomhoz illő. Kifejezetten „Valentinos” lesz az eper pürével készülő fehér forrócsoki, amelyet szívecskékkel szórnak meg.

Ha pedig kevésbé rajongsz a túl rózsaszín, túl szívecskés díszítésekért, akkor is tudsz választani kedvesednek, szerettednek valami finomságot, hiszen lesznek a hétköznapi kínálatba illeszkedő sütemények is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek