1 évnél régebbi cikk

Adomány az ASKA-kutyáknak és random gardróbcsere - jól sikerült a hulladékcsökkentési hét a Depóniánál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Depónia Nonprofit Kft.
Adomány az ASKA-kutyáknak és random gardróbcsere - jól sikerült a hulladékcsökkentési hét a Depóniánál

2022-ben a Depónia Nonprofit Kft. ismét csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez.

Sikeresen zajlott le a Depóniánál az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2022, amelynek témája idén a textilhulladék volt. A kezdeményezéssel a szolgáltató ösztönözni kívánta minden kollégáját – nemcsak ezen a héten, hanem a jövőre nézve is –, hogy a tisztább környezet és a környezettudatos életmód érdekében kimondottan figyeljenek oda mindennapi fogyasztási szokásaikra.

"Gyűjtöttünk nedvszívó anyagokat, amelyekből géprongyot készítettünk a TMK műhelyünk számára, és egyúttal ki is alakítottuk a telepen annak helyét, hogy ez a hagyomány ne szakadjon meg, és a jövőben a géprongy vásárlása helyett saját magunk gyűjtsük össze azokat a felesleges anyagokat, amelyekkel otthon már nem tudnánk mit kezdeni.

Készítettünk a behozott pólókból szőnyegeket, valamint tartottunk egy random gardróbcserét, és megteremtettünk annak helyét is, hogy ez a jövőben is tovább folytatódhasson cégen belül.

Farmert is gyűjtöttünk, amelyet az OldBlu csapata részvételével hasznosítunk újra, hiszen csodás babzsákfotel fog készülni belőle társaságunk számára, és a hagyományainkat megőriztük azzal, hogy gyűjtöttünk az ASKA Alapítvány lakóinak" - mondta el Budai Dóra, a Depónia Nonprofit Kft. PR vezetője.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányt minden évben november utolsó hetében rendezik azzal a céllal, hogy megszólítsa az embereket és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére, illetve a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek