1 évnél régebbi cikk

Édes Valentin, akár cukor nélkül
Fehérvár Médiacentrum fotója
Saveur Kávézó és Cukrászda
Édes Valentin, akár cukor nélkül

A szerelmesek ünnepén azoknak sem kell lemondaniuk az édes élvezetekről, akik fogyókúráznak vagy cukorbetegek.

Valentin-napon még talán az is engedékenyebb magával, aki egyébként vigyáz a vonalaira, illetve egészségügyi okok miatt nem fogyaszthat cukros édességeket. Hiszen ha a párja vagy valaki más azzal nyilvánítja ki felé a szeretetét, hogy meghívja egy cukrászdába, vagy süt neki valami finomságot, akkor azt biztosan nem utasítja vissza. Illetve, magunk is dönthetünk úgy: sütivel kényeztetjük magunkat és párunkat a szerelmesek napján.

A bűnözés máris veszít „súlyosságából”, ha cukormentes édességet választunk, vagy arra kérjük társunkat, hogy olyat készítsen nekünk. És ha még vegán is az a finomság, akkor az is biztos, hogy csak növényi eredetű alapanyag kerül a sütinkbe. Mostanában egyre többen keresik ezeket az édességeket, egyrészt egészségügyi okokból, másrészt azért, mert vigyázni szeretnének a vonalaikra.

A cukormentes süteményekhez sokféle édesítést (pl.: eritrit, stevia, kókuszvirág cukor) használnak, ám ezekkel is ugyanolyan finom íz kreálható.

Készüljön akár otthon, akár cukrászdában, a lényeg az: szeretettel adjuk és fogyasszuk el, ezzel is még édesebbé téve a Valentin-napot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek