1 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: az új bérletek jó lépést jelentenek a helyes irányba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Cser-Palkovics András: az új bérletek jó lépést jelentenek a helyes irányba

A székesfehérvári polgármester szerint a következő lépés az új bérletek és a meglévő helyi bérletek összehangolása lehetne.

A helyes irányba tett jó lépésként értékelte a szombaton bejelentett vármegyei és országos bérletek bevezetését Cser-Palkovics András a Facebookon. Városunk polgármestere szerint „sokezer fehérvárinak és a környező településeken élőnek jelent ez anyagi segítséget, nem beszélve a közösségi közlekedés környezetvédelmi és forgalmi előnyeiről”.

Kapcsolódó
Minden, amit a vármegye- és az országbérletről tudni érdemes

Május elsejétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével.

A városvezető szerint a következő lépés lehetne az új bérletek összehangolása a meglévő helyi bérletekkel, ami további árcsökkenést eredményezhetne. Cser-Palkovics András úgy véli, ehhez a helyi és országos közlekedés érdekeit kell összeegyeztetni, valamint ki kell építeni a szükséges infrastruktúrát. 

A polgármester hozzátette: amíg ez megvalósul, maradnak az olyan helyi kezdeményezések, mint például a 280 forintos fehérvári diákbérlet. Ebből annyi fogy, hogy képes kompenzálni az alacsony ár miatti kiesést, és enyhítette az „anya és apataxik” okozta forgalmi terhelést.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek