2 évnél régebbi cikk

Holnapig jelezhetitek, hogy milyen legyen az új buszmenetrend Fehérváron
·Közlekedéstömegközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Holnapig jelezhetitek, hogy milyen legyen az új buszmenetrend Fehérváron
·Közlekedéstömegközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

A szakemberek által készített anyaggal kapcsolatban az önkormányzat április 30-ig online vagy írásban várja a javaslatokat. Az új menetrend a kevésbé forgalmas nyári időszakban, várhatóan július elején lép majd életbe.

Székesfehérvár autóbusz-hálózata a hetvenes évek közepén alakult ki, azóta nem történt alapvető módosítás, miközben a város élete és a városrészek szerkezete is megváltozott az elmúlt mintegy 50 évben.

A szakemberek utasszámlálást végeztek, és felmérték az utazási szokásokat, az igényeket, ennek alapján tervezték meg az új hálózatot és a menetrendet, amely 31 vonalon, munkanapokon 1081 járatindulással és 565,3 járatban töltött órával számol. Kiemelt szempont volt, hogy közvetlenül vagy legfeljebb egy átszállással megközelíthetőek legyenek a legfontosabb közlekedési helyszínek - írja az ÖKK.

Székesfehérvár önkormányzata véleményezésre bocsátotta a változásokat bemutató tervezetet, amelyet ide kattintva láthattok. Elérhető itt egy interaktív térkép és utazástervező is, amely segíti a fehérváriakat, a megszokott útvonalak új hálózatban való megtervezését.

A kérdéseket, a javaslatokat április 30-ig, péntekig küldhetjük meg elektronikusan az utazástervezőn keresztül, a buszmenetrend@szekesfehervar.hu címen, valamint levélben a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Közlekedési Iroda címére: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 2.

Az új hálózat és a menetrend bevezetését a kevésbé forgalmas nyári időszakban, július elején tervezi a város. Az átállás megkönnyítésére kéthetes tesztidőszakot tartanak, ez idő alatt mindenki díjmentesen használhatja majd a helyi közösségi közlekedést.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek