2 évnél régebbi cikk

12 új elektromos busz érkezhet Fehérvárra
·Közlekedéstömegközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
12 új elektromos busz érkezhet Fehérvárra
·Közlekedéstömegközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár önkormányzata 12 teljesen elektromos meghajtású szólóbuszra pályázott, amelyek várhatóan 2022-ben állhatnak forgalomba - jelentette be Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány több mint négyszeresére növelte a Zöld Busz Projekt keretösszegét, és Fehérvár is pályázott 12 darab teljesen elektromos meghajtású szólóbuszra.

"Jó visszajelzések voltak az Ikarusnál gyártott elektromos busz városi, egy hónapos próbaidőszaka alatt, az akkor megszerzett tapasztalatok nélkülözhetetlenek lesznek a flotta bevezetéséhez, illetve az infrastruktúra kiépítéséhez" - írta posztjában a polgármester.

A buszok valószínűleg 2022-ben állhatnak forgalomba Székesfehérvár hálózatán, jelentősen mérsékelve a buszflotta környezeti terhelését, egyszersmind javítva a szolgáltatás színvonalát.

"A buszok pontos típusát külön pályázat, illetve beszerzés fogja meghatározni, de remélem, hogy még ebben az évben sor kerül ennek a kiírására is" - tájékoztatott Cser-Palkovics András, majd hozzátette: "a pályázatnak köszönhetően az autóbuszok beszerzési árának körülbelül csak 20 százaléka az önerő, ezt vállalta és biztosítja is a következő években az önkormányzat. Emellett hozzájárulunk a töltési infrastruktúra kiépítéséhez is."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek