1 évnél régebbi cikk

Havi 3,8 milliót keres egy átlagos focista Magyarországon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MOL Fehérvár FC
Havi 3,8 milliót keres egy átlagos focista Magyarországon

Majdnem 1 millió forinttal többet keresett havonta egy átlagos magyarországi labdarúgó a legutóbbi bajnokságban, mint egy évvel korábban.

93 millió eurót fordítottak a 2021/22-es szezonban bérekre, ezzel 18. az európai labdarúgó-bajnokságok sorában a magyar pontvadászat, írja az Mfor. Ezzel már a norvég és az ukrán bajnokságot is maga mögé utasította az NB1.

Ebből 54,4 millió eurót, vagyis 21,4 milliárd forintot költöttek a játékosok fizetésére, a többi az egyéb alkalmazottak, orvosi stáb, edzők, irodai, adminisztrációs alkalmazottak bérére megy el. A csapatok átlagos létszámát figyelembe véve az átlagos magyarországi focistafizetés ezek alapján 3,8 millió forint volt az előző szezonban, ami majdnem 1 millió forinttal több, mint a megelőző bajnokságban (2,9 millió forint).

A lap kiemeli, hogy az anyagi lehetőségek alapján a mezőnyből kiemelkedő Fehérvárnál, Puskásnál és Ferencvárosnál jellemző fizetések húzzák felfelé az átlagot.

A régiónkban csak az osztrákok (137 millió euró) és a lengyelek (96 millió euró) költenek többet bérekre, bár utóbbi bajnokságot már akár a következő szezonban megelőzheti az NB1. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek