1 évnél régebbi cikk

Csalók lopták meg a Fema Állatmentőket
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Csalók lopták meg a Fema Állatmentőket

Közel 300 ezer forintot csaltak ki az állatmentőktől, a pénzből állatorvosi szoba épült volna.

Az állatvédők helyzete sosem egyszerű, a megmentésre váró lelkek száma szinte mindig sokkal több, mint a mentésre rendelkezésre álló összeg - így szinte az összes szervezet folyamatosan egyensúlyoz az életben maradás vékony peremén. Vannak azonban olyanok, akiknek a pénz megszerzése mindnek fölött áll, és a célhoz vezető úton romba döntött álmok vagy éppen életek száma sem érdekes.

A Fema Állatmentők ilyen emberek csapdájába estek. 

A történet úgy indult, hogy az egyesületnek szüksége volt egy állatorvosi szobára, amelyre az állatszerető emberek segítségének köszönhetően össze is gyűlt a pénz. A lemezépület ára 350 000 forintot tett ki, ám a szociálisan érzékeny "vállalkozó" nagylelkűen 30 százalék engedmény adott, hivatkozva az állatvédők segítésére. Szociális érzékenysége azonban mindössze a pénz megérkezéséig terjedt, ugyanis amikor már zsebben volt az összeg, felszívódott. 

"Azóta sok minden kiderült a Beton Star Lendült 2022 Kft. nevű cégről. A tulajdonos mindig más néven fut, van, hogy Szoboszlai Andrásnak adja ki magát, van, hogy másnak. A Facebook-profilját és a telefonszámát is folyamatosan váltogatja! Ma kiderült, hogy az egyik számlaszám Kozák János Márkhoz tartozik, akinek a fennmaradó 263 000 Ft-ot fizettük ki. Többen jelezték felénk, hogy a cég végrehajtás alatt áll, és már több embert vertek át ugyanilyen dumával. Az adok-veszek csoportban Antal Sebestien néven fut, és azóta is különböző épületet kínál eladásra. A feljelentést a mai napon megtettük, igaz ettől sajnos még mindig üres lesz az orvosi szobának szánt hely az udvarunkon!" - írja elkeseredetten a Fema Állatmentők Facebook-oldalán.

Megoldás egyelőre nincs, csak patthelyzet, na meg a telepen elkészült alap, amire szinte biztos, hogy nem érkezik meg a vállalkozótól a megvásárolt épület. A történet talán itt nem ér véget, bár nagy valószínűséggel ismét az igazi állatszerető emberek segítsége ad majd megoldást ebben a modern köntösbe öltöztetett szomorú mesében, ami az emberi szemétségről és mohóságról szól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek