1 évnél régebbi cikk

Megkérdeztük a Pennyt a fehérvári fizetős parkolásról, több érdekes részlet is kiderült!
Fehérvár Médiacentrum fotója
index.hu
Megkérdeztük a Pennyt a fehérvári fizetős parkolásról, több érdekes részlet is kiderült!

A Penny nem tervezi, hogy bármely másik székesfehérvári üzletük parkolójánál bevezeti az időkorlátos parkolási rendszer, ám ha indokolttá válik, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit.

A napokban több fehérvári Facebook-csoportban is felröppent a hír, hogy március 1-jétől fizetős lett a Palotai úti Penny parkolója. Hogy teljesen átlássuk az új rendszert, megkerestük a Pennyt, megkérdeztük, hogy miért tették fizetőssé a parkolást a székesfehérvári üzletnél, illetve hogyan működik pontosan a díjak befizetése.

"A Penny kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, és ebbe beletartozik a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is. A Székesfehérvár, Palotai úti üzlete kapcsán az utóbbi időben több vásárlói jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a Penny vásárlói számára a parkolást. Az ügyet kivizsgáltuk, és azt tapasztaltuk, hogy valóban több, akár napokon keresztül őrizetlenül hagyott autó is foglalja a helyet vásárlóink elől" - olvasható a Penny közleményének elején.

Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve jutottak arra a döntésre, hogy bevezetik az egyórás időtartam feletti fizetős parkolást a Székesfehérvár, Palotai úti üzletünk parkolójában, azonban fontos, hogy

a Penny vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – az egy órás limitet meghaladó időtartam esetén is díjtalan a várakozás.

"A díjfizetős parkolókban egyébként több helyen is – így például a parkoló és az üzlet bejáratánál – kihelyezzük az információs táblákat. Azoknál a boltoknál pedig, ahol jelenleg nem díjfizetős a parkolás, csak magánterületre vonatkozó autó-elvonatás táblát helyezzük ki. Erre a táblára azért van szükség, hogy elejét vegyük az esetenként otthagyott roncsautók elszaporodásának, hiszen ezek a járművek is foglalják a helyeket a PENNY vásárlóinak járművei elől" - folytatták a közleményben.

A Penny szerződött partnerének parkolóellenőrei a mobiltelefonjukon egy erre a célra aktivált, felhő alapú alkalmazást használnak, amellyel a tartózkodás időtartamára regisztrálja a gépkocsi rendszámát, fotóval és időbélyeggel ellátva.

A program jelzi az őr részére, amikor letelik az egyórás parkolási idő, ezt követően pedig csekket állít ki a parkolási díjról, amit az autó szélvédőjére helyez ki.

Amennyiben viszont a gépkocsi tulajdonosa a Penny üzletben történt vásárlást igazoló blokkot bemutatja, a parkolási díjat az egyórás limitet átlépő várakozás esetén sem kell megfizetnie. 

"A Penny ahogyan eddig is, jelen helyzetben és ezután is a vásárlói igényeit tartja elsőlegesen szem előtt. Ennek érdekében minden olyan bejelentést, panaszt is kivizsgál, ami a vásárlók parkolási lehetőségeit veszélyezteti.

Amennyiben egy adott – jelen esetben a további székesfehérvári – üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit.

Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik székesfehérvári üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek