1 évnél régebbi cikk

Ideiglenes parkolókat alakítanak ki a Prohászka Ottokár és a Kaszap István utca sarkán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám/Fehérvár TV
Ideiglenes parkolókat alakítanak ki a Prohászka Ottokár és a Kaszap István utca sarkán

A terület 100-110 autó parkolására lesz alkalmas.

Fontos feladat a Prohászka úton és a Vasútállomás környékén a parkolási gondok csökkentése, illetve a forgalombiztonság növelése, ezért az önkormányzat által korábban megvásárolt területen most ideiglenes parkolókat alakít ki a Városgondnokság. Molnár Tamás a városrész önkormányzati képviselője a Fehérvár Televíziónak kiemelte: jelenleg a környék parkolási nehézségeinek enyhítése a cél, ezért ezt az üres területet, ahol 100-110 autó fér el, most így hasznosítják.

A tereprendezéssel párhuzamosan elbontják a járda melletti régi falakat a Prohászka Ottokár utca mellett. A Városgondnokság szegéllyel határolt szigeteket is kialakít a parkoló közvilágítási oszlopainak, amit szintén ideiglenes jelleggel építenek. A tereprendezés után a Palotai út 11-13. alatti parkolóhoz hasonló lesz az itteni is. 

Az új parkoló megközelítése egyetlen irányból, a Kaszap István utca felől lesz lehetséges. Az utca egyirányú lesz azért, hogy a kereszteződésben majd ne okozzon problémát a parkolóba való be- és kihajtás. A nemrégiben felújított Erkel Ferenc utca mellett egy szikkasztó árok lesz, a Prohászka úti járda mellett pedig oszlopok, hogy a be- és kihajtás a környéken lakókat ne zavarja.

A tereprendezés a szerdai műszaki átadás után megkezdődhet. A kivitelezési határidő 2022. november 30., de minden valószínűség szerint jóval hamarabb végeznek a munkákkal a Városgondnokság szakemberei.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek