Lezárják az ideiglenes parkolót
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Lezárják az ideiglenes parkolót

A Vasvári Pál Gimnázium új épületrészének kezdődő építkezése miatt szeptember 29-én este lezárják az iskolával szembeni, átmenetileg kialakított murvás parkolót. A vasútállomásra érkezőknek érdemes az állomás déli oldalán megépült, májusban megnyitott új, 152 férőhelyes parkolót használniuk.

A terveknek megfelelően szeptembertől ideiglenesen a Bory Jenő Általános Iskolában tanulnak a Vasvári Pál Gimnázium diákjai, így megkezdődött a vasútállomás melletti épület teljes felújítása, illetve októbertől a Prohászka út másik felén, az egykori Garas áruház helyén az új épülettömb építése is elindul. Mivel az utóbbi helyen korábban – az építkezés megkezdéséig – kialakított parkoló munkaterületté válik, így szeptember 29-én este azt lezárják, parkolni ezt követően itt nem lesz lehetséges.

Idén tavasztól már hivatalosan is használható a vasútállomás déli részén elkészült új, 152 férőhelyes P+R parkoló.

A területen mozgássérült parkolók, kerékpártámaszok, buszmegállók is készültek, ide a 12Y jelű busszal is el lehet jutni. A parkolóból a nemrég liftekkel felszerelt gyalogos felüljárón át lehet felmenni a vágányokhoz, illetve a vasútállomás épületébe. A munkálatok miatt a közlekedők türelmét és együttműködését kéri Székesfehérvár Önkormányzata.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek