2 hónapnál régebbi cikk

Heteken belül fizetős lesz a Fehér Palota parkolója
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Heteken belül fizetős lesz a Fehér Palota parkolója

A székesfehérvári üzletközpont parkolóját már nem sokáig lehet díjmentesen használni. Utánajártunk, hogy milyen feltételekkel lehet majd ott parkolni a jövőben.

Június 24-én kezdődtek azok az építési munkálatok a székesfehérvári Fehér Palota Üzletközpont területén, melyek után nemsokára fizetős lesz a parkoló. A többek között a Media Marktnak és a város kisebbik Tescójának is otthont adó bevásárlóközpont parkolója eddig ingyenes volt, amit hétköznapokon a környéken és a belvárosban dolgozók, hétvégente pedig a fehérvári piacra érkezők is kihasználtak.

Ennek lesz vége heteken belül. Információink szerint úgy tervezték, hogy már augusztus elejétől működik majd a fizetős parkoló, de végül valamennyit csúsznak a kivitelezéssel.

Úgy tudjuk, hogy az első két óra parkolás továbbra is ingyenes lesz, csak a harmadik órától kell majd nagyjából olyan nagyságrendű parkolódíjat fizetni, mint az Alba Plaza esetében. Vagyis ha értesüléseink helytállóak, akkor ez óránként körülbelül 200-300 forintot jelenthet majd.

A munkálatok jelentős részével mindenesetre már elkészültek, aminek szabad szemmel is könnyen észrevehető jelei vannak. Már csak az utolsó simítások lehetnek hátra a rendszer élesítése előtt, ami állítólag legkésőbb heteken belül meg is történik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek