2 évnél régebbi cikk

Új ideiglenes parkoló lesz a vasútállomás közelében Székesfehérváron
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács V. Orsolya
Új ideiglenes parkoló lesz a vasútállomás közelében Székesfehérváron
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined

Új ideiglenes parkolót alakítanak ki a vasútállomás közelében a Vasvári Pál Gimnáziummal szemközti üres telken, amit várhatóan 2022-ben vehetnek birtokba a fehérváriak és az átutazók.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a két eddig magántulajdonban lévő, kerekítve 3500 négyzetméteres telket már korábban szerette volna a város megvenni. Most úgy néz ki, sikerül megszerezni.

"Az értékbecslés és az egyeztetések után 239 millió forint plusz áfa lesz ennek a két teleknek a vételára. A holnapi közgyűlés egy előterjesztés formájában szándékaink szerint majd dönt is arról, hogy a város él-e ezzel a lehetőséggel és megvásárolja ezt a két telket." - tette hozzá a polgármester, aki szerint a környék parkolási problémáin az új ideiglenes parkoló enyhítene.

Cser-Palkovics András hozzátette, jövőre az intermodális közlekedési központ építésekor biztosan szükség lesz tartalék parkolóhelyekre. Néhány év múlva, amikor a beruházáshoz kötődően elkészül majd parkolóház el lehet majd dönteni, mi lesz a terület végleges funkciója.

Molnár Tamás a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, régi sebet gyógyítanak be, ami "hosszú évtizede bántja az itt élők, és az átutazók szemét."

"Nagyon-nagy öröm, hogy itt tudunk egy olyan ideiglenes parkolót kialakítani, ami vasúti pályaudvar, az iskola és a környező ingatlanok parkolási gondjain." - fejtette ki Molnár Tamás.

Az új ideiglenes parkolót várhatóan 2022-ben vehetik birtokba a fehérváriak és átutazók, mert a területen tereprendezésre (például kerítésbontás) van szükség. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek