2 évnél régebbi cikk

Már online is lehet intézni a székesfehérvári parkolási ügyeket
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Már online is lehet intézni a székesfehérvári parkolási ügyeket
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined

Elindult a szekesfehervarparkolas.hu, ahol a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC-parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC-kártyával indított parkolás befejezésére is.

A Városgondnokság szeretné kényelmesebbé tenni a parkolási ügyintézést a fehérváriaknak, éppen ezért fejlesztett honlapot, melyen a lakossági bérletek kiváltása is sokkal gyorsabb online, mint személyesen az ügyfélszolgálaton, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A parkolási csoporthoz egy átlagos napon mintegy kétszáz ügyfél érkezik, de a lakossági parkolóbérletek éves cseréjét megelőző hetekben ennél jóval többen veszik igénybe az ügyfélszolgálatot.

"Próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat a Városgondnokságon, aminek fontos része, hogy elindult egy olyan honlap, ahol online kiválthatóak a parkolóbérletek" – mondta Fenyves Balázs, a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője.

Mostantól a lakossági parkolóbérletek is kiválthatóak online, melyből közel nyolcezer darabot igényelnek évente a fehérváriak. Az interneten kiváltott bérletek papíralapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrzőeszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámokat és annak helyszínre vonatkozó jogosultságát is.

A bérletvásárláson kívül számos funkciót elérhetnek az ügyfelek az új felületen, úgy mint

  • a székesfehérvári NFC-parkolókártya egyenleg feltöltése;
  • az NFC-kártyával indított parkolások lezárása;
  • a parkolási pótdíjak befizetése;
  • vagy a pótdíjazással kapcsolatos panaszok/ellentmondások kezelése.

A történelmi Belvárosba, azaz a kiemelt övezetbe való behajtási és parkolási engedélyeken kívül minden típusú bérlet kiváltható az új felületen, de fel tudják tölteni az ügyfelek az NFC-parkolókártyájukat is, továbbá az online felületen le lehet állítani az NFC-kártyával indított parkolást.

A közleményben megjegyzik, hogy a tavalyi lakossági parkolóbérletek október 31-ig érvényesek, de az új felületen már kiválthatók a 2022-es lakossági bérletek, melyek az idei év utolsó két hónapjában is használhatók, és egészen 2023. január 31-ig érvényesek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek