1 évnél régebbi cikk

Nyitott műtermek Fehérváron: elsőként Kiss László fotográfus várja az érdeklődőket a Kossuth utcában
Nyitott műtermek Fehérváron: elsőként Kiss László fotográfus várja az érdeklődőket a Kossuth utcában

A Székesfehérvári Művészek Társasága különleges programsorozatot indít, mivel a város több kiállítóhelye zárva van, a műtermeket nyitják ki.

Elsőként Kiss László kollégánk Kossuth utcai műtermébe lehet bejutni, ahol a Kortárs Művészeti Fesztiválra készülő fotográfus kiállításának koncepcióját és technikai hátterét ismerhetik meg az érdeklődők március 9-én, csütörtökön 17-19 óráig és március 11-én, szombaton 16-18 óráig.

A résztvevők Kiss Lászlóval a fotográfia szinte legelső, égető kérdését boncolgathatják majd: önálló művészet vagy pusztán árnyékrajza a látott világnak a fotó. Karl Blossfeldt nyomában járva keresnek igazolást arra, hogy ugyan miért másoltuk a feladatot, és vajon elég-e a frissességhez a kisfilmes nyersanyag szemcsézete és bájos karaktere.

A kísérlethez dróton lebegtetnek egy növénydarabot a műteremben, kávé/órára átszámolva a próbálkozás fázisait. A „látens” képet most digitális eszközökkel hívják majd elő, hogy az ezüst-bromid átalakulására ne kelljen valós időben várni - írják a szervezők.

A következő nyitott műterem Szabó Anikó textilművészé lesz, aki március 14-én enged betekintést az alkotófolyamatokba.

A Tavasz a Műtermekben programsorozat egy-egy alkalmára öt-hat vendéget tudnak fogadni az alkotók. A programokra a szervező, Szűcs Erzsébet művészettörténésznél lehet jelentkezni az erzsebet.szucs@gmail.com email-címen vagy a +36 20-594-1600-as telefonszámon.

Borítókép: Megyeri Zoltán/FTV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek