11 hónapnál régebbi cikk

Idén a nyuszika hozza zsákban a meleget
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Idén a nyuszika hozza zsákban a meleget

A hosszú hétvége első fele még hideg és csapadékos lesz, majd enyhülés kezdődik.

A hosszú hétvége első felében még hideg, csapadékos időre kell számítani, többfelé várható eső, havas eső, havazás, a maximumhőmérséklet 10 Celsius-fok körül lesz. Húsvétvasárnap lassú melegedés kezdődik, hétfőn pedig már többórás napsütésre lehet számítani, 12-17 fokos maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és már a Dunántúlon is előfordulhat gyenge eső, havas eső. A keleti, északkeleti megyékben további gyenge havazás valószínű. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, olykor helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti területeken 3 és 5, míg nyugat, délnyugat felé haladva 6 és 12 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt borult lesz az ég, több helyen előfordulhat eső, záporeső, főleg a nap első felében, elsősorban az északkeleti harmadban és a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 4, délután 5 és 11 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Húsvétvasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak elszórtan alakulhat ki zápor. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Hajnalra mínusz 2 és plusz 4 fok közé hűl le, délután 9 és 14 fok közé melegszik fel a levegő.

Húsvéthétfőn felhőátvonulásokra kell számítani, általában többórás napsütéssel, de helyenként még előfordulhat zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek