2 évnél régebbi cikk

Így készíts vegán répatortát a húsvéti asztalra
·Gasztrohúsvét·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Saveur Kávézó és Cukrászda
Így készíts vegán répatortát a húsvéti asztalra
·Gasztrohúsvét·Utolsó frissítés: undefined

A tradicionális húsvéti desszertek, ételek mellett újat is ki lehet próbálni. A Saveur ezúttal egy nyers vegán répatortát ajánl a kalács mellé az ünnepi asztalra. 

Ha húsvét, akkor rögtön eszünkbe jut a sonka, a torma, a tojás és a kalács – utóbbi akár sós, akár édes formában. Ám a háziasszonyok ilyenkor is bőséggel készülnek édes süteményekkel: ki nyuszis mézesekkel, linzerekkel, ki tortával, csokis finomsággal rukkol elő az ünnepre.

És ha már torta, akkor ilyenkor kerül elő általában a répatorta, amelynek szintén több változata ismert. A Saveur Kávézó és Cukrászda most a lényegében mindenmentes, laktóz-, glutén- és tojásérzékenyek számára is fogyasztható nyers vegán narancsos répatortát ajánlja.

Ez nem csupán egészséges, de nagyon finom is. Elkészítése sem bonyolult, ráadásul nem kell sütni. Lássuk, mi kell hozzá!

Nyers vegán narancsos répatorta

Hozzávalók

A nyers vegán narancsos répatorta három rétegből áll. A talphoz kell 200 gramm datolya, 200 gramm őrölt mandula, 100 gramm dió, 100 gramm répa, fahéj és egy kanál kókuszzsír.

A krémhez 200 gramm beáztatott kesudió, 100 gramm kókusztejszín és 100 gramm kókuszzsír, ehhez pedig ízlés szerint adagolt agavé szirup és ízlés szerint hozzáadott citromlé szükséges.

A süti tetejét nyers zselé fedi 200 gramm mangóból, 100 gramm (vagy 1 deci) narancsléből és 100 gramm répából, 20-25 gramm útifűmaghéjból.

A talp elkészítéséhez a datolyát beáztatjuk, majd aprítógéppel összedaráljuk, a reszelt répát, az aprított diót és a többi hozzávalót összegyúrjuk. A krémhez a beáztatott kesudiót szintén a többi hozzávalóval kell összekeverni, és a sütemény teteje is így készül: a reszelt répát a mangóval, a gyümölcslével, a répával és az útifűmaghéjjal ugyancsak elkeverjük. A három réteget ezután szépen egymásra kenjük, és narancsdarabbal díszítjük.

A Saveur Kávézó és Cukrászdában természetesen ez is szerepel a húsvéti kínálatban, ám hagyományos süteményeket is készítenek. Így a készlet erejéig vásárolhatunk nálunk fonott kalácsot, somlói galuskát mentes és nem mentes változatban, lesz brownie szintén mentesen és nem mentesen, valamint isler és linzer is kerül a hűtőkbe. 

Szerezzétek be a Saveur Cukrászdában a teríts-meríts hozzávalóit! Mindezt húsvét előtti szombaton 19 óráig tehetitek meg, húsvétvasárnap és -hétfőn ugyanis zárva tartanak. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek