1 évnél régebbi cikk

Együtt Evelinért: a négy végtagi bénulással diagnosztizált apróságnak sürgős segítségre van szüksége
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány
Együtt Evelinért: a négy végtagi bénulással diagnosztizált apróságnak sürgős segítségre van szüksége

A cerebrál parézissel, azaz négy végtagi bénulással diagnosztizált két és féléves Tóth Evelin élete mérföldkőhöz érkezett, szeptemberben fontos műtéten esik majd át Barcelonában. A kis Evelin kitartása ad erőt a családnak a mindennapokban.

A mindig jókedvű, örökké mosolygós kislányról 4 hónaposan derült ki, hogy még magzati korban, oxigénhiány következtében agyi bénuláson esett át. Ezután kezdődött és azóta is tart folyamatos fejlesztése és terápiás kezelése. A család rendre járja az országot, ahol különféle gyakorlatokon, kúrákon vesznek részt Evelin fejlődése érdekében - számolt be róla a duol.hu.

A menetrend jelenleg a következő: hetente több DSGM terápiás alkalom, gyógymasszázs, hidroterápia, gyógypedagógia és hideglézer-kezelés. Emellett hathetente intenzív terápiás hétre is elutaznak, ekkor Pfaffenrot-manuálterápia és speciális ruhában zajló aktív gyógytorna a program.

Ezek a kezelések rendkívül fárasztóak és nehézkesek, ugyanis a tornák során a letapadt, feszes izmokat próbálják lazítani. A kimerítő gyakorlatok, a szoros időbeosztás és a megterhelő rohanás ellenére

a kis Evelin mindig közreműködően, végtelen kitartással vesz részt a terápiákon, amikor más már feladná, ő még teljes erőbedobással végzi a szükséges mozdulatokat.

Evelin izmainak folyamatos nyújtása, tornáztatása azonban kifejezetten fontos a gyógyulás szempontjából, hiszen a kislány a kúszásszerű mozdulatokon kívül nemcsak állni, ülni, járni és mászni nem tud, de a rágás, és így az étkezés is nagyon nehéz feladat számára. 

Evelinnek állapotából adódóan minden figyelemre, törődésre szüksége van. A csaknem napi szintű kezelések mellett otthon is folyamatosan, különböző nyújtásokkal, tornákkal segítik a szülők az apróság gyógyulását.

Emellett a kislány nagyon nehezen is alszik, így a nap folyamán állandó felügyeletet igényel, ekkor különböző játékos tevékenységekkel, mesékkel köti le figyelmét a családja, Evelin legnagyobb örömére. Ugyanis a csöppség egyik kedvenc időtöltése a mesék, mondókák, dalok hallgatása, valamint szeret játszani, labdázni, sőt, pancsolni is, így a hidroterápia az egyik kedvenc kezelése. 

Bár a terápiák nagy segítséget jelentenek a tartós beteg gyermek számára, fejlődésében csak a spanyolországi műtéttel érnének el nagymértékű változást. A dr. Igor Nazarov által végzett beavatkozással a kislány feszes, letapadt izomzatának oldása a cél, ezzel testének állapota nagymértékben javulhat, új mozgásformákat érhetnének el, valamint a rágás képessége is valóra válhatna számára. Azonban ez az operáció rendkívül költséges.

Már csak a magyarországi kezelések 2 millió forint éves kiadást jelentenek Evelin szüleinek, a fél év múlva esedékes műtét pedig még 4700 euró anyagi ráfordítást igényel, az utazásról, szállásról és a műtétet követő rehabilitáció költségeiről nem is beszélve.

Mindezekkel együtt összesen 4 millió forintba kerülne a barcelonai út, amit egyedül már nem tudnak finanszírozni, támogatásra van szükségük. 

Szerencsére a szülők nincsenek teljesen egyedül, hiszen a család többi tagja ott segít, ahol csak tud. Általában a fuvarozásban, utazásban nyújtanak segítő kezet, de van, hogy Evelinék nagyszülőknél szállnak meg, amikor távolabbi terápián kell részt venniük. Ugyanakkor azért, hogy a külföldi beavatkozás is megvalósulhasson, és kislányuk számára egy jobb életet tudjanak teremteni, a szülők nemrég gyűjtést szerveztek.

A család nagyon bízik abban, hogy a korábban létrehozott, Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítványon keresztül szervezett gyűjtéssel elegendő segítséget kapnak a műtét költségeinek megtérítéséhez. Szívesen fogadják magánszemélyek és cégek támogatását is, és minden segítségnek nagyon örülnek, hiszen ezzel közelebb kerülnek céljukhoz, Evelin gyógyulásához. 

A szülők az alábbi számlaszámra várják az adományokat: 
UniCredit Bank: 
Számlatulajdonos: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány 
Számlaszám: 10918001-00000119-75880018 
Közlemény: Adomány 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek