12 hónapnál régebbi cikk

Egy ezüst hárssal bővült a Jávor Ottó tér faparkja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Egy ezüst hárssal bővült a Jávor Ottó tér faparkja

A facsemetét a 2022-ben született székesfehérvári kisgyermekek tiszteletére ültettek el.

A 2018-ban teljeskörűen felújított Jávor Ottó tér különleges szerepet kapott: egy kezdeményezés keretében minden évben egy-egy fát ültetnek itt el az előző esztendőben világra jött fehérvári kisgyermekek tiszteletére. A Városgondnokság szakemberei idén egy ezüst hársot ültettek el a parkban, mely a mintegy háromezer, 2022-ben Székesfehérváron született és élő kisgyermek világrajöttét szimbolizálja.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, a 2019 óta tradícióvá vált eseménynek köszönhetően öt fa, egy japán díszcseresznye és négy hárs nő és lombosodik a parkban. Mint mondta,

2022-ben 2666 gyermek született Székesfehérváron, az ő és családjaik tiszteletére mától egy újabb csemetével gazdagodott a park.

"Egy gyermek születésénél nincs nagyobb öröm és boldogság a családban. Mint ahogy jó hír a fatelepítés is egy város életében. Ez a kettő erősíti is egymást" - tette hozzá a polgármester.

A faültetést kezdeményező Horváth-Tancsa Ágnes, korábbi önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy folytatódik a hagyomány. A fák jól jelképezik, hogy a Fehérváron született gyermekeknek itt kell gyökeret ereszteniük és kiteljesedniük, amihez a város támogatást ad.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek