11 hónapnál régebbi cikk

Barna, Béla és a város: kirándulás az Aranybullánál
·Multimédiafotó·Utolsó frissítés: undefined
Barna, Béla és a város: kirándulás az Aranybullánál
·Multimédiafotó·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár legmagasabb pontja egyben a legkeletebbre eső is. Az Aranybulla emlékmű környéke igazi családi kirándulóhely lett kutyásoknak és kutyátlanoknak egyaránt.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a város jelenlegi legjobb kirándulóhelye az Aranybulla. A még éppen a városhatárt jelző tábla innenső oldalára eső Csúcsos-hegy lehetőleg gyalogszerrel történő felkeresése egyszerre öröm a tüdőnek, a lépésszámlálóknak és a fotóposztolás szerelmeseinek. Székesfehérvár legkeletebbre eső látványosságának ráadásul ugyanolyan örömmel vágnak neki a kutyások, mint a kutyátlanok.

A felülről nézve leginkább egy óriási csigára emlékeztető emlékmű környékén pipacsok, fák ölelésében kialakított sétány és az Öreghegy pompás panorámája vár mindenkit.  Igazi kutyamennyországról van szó, ahol zavartalanul lehet lógó nyelvvel rohangálni, és az önfeledt csaholás sem zavar senkit.

A nap végén pedig az extrovertált ebek olyan elszántan pózolhatnak az emlékmű árnyékában, mint a svájci gárdisták, csak a dárda nélkül. Béla és régi haverja, Gusztáv mutatja is a példát mindenkinek:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek