11 hónapnál régebbi cikk

Rekordösszegű támogatás gyűlt össze a Szent György Kórház javára
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Rekordösszegű támogatás gyűlt össze a Szent György Kórház javára

Minden eddiginél nagyobb összegű az a támogatás, amely a Richter Egészségváros szombati, székesfehérvári programján gyűlt össze a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház javára.

A Richter 3,5 forintos milliós alapadományából, a személyes részvételű szűrésekből és az online aktivitásokból összese 13.768.500 forint jött össze, ami rekordnak számít, ehhez adódik továbbá az a 3,5 millió forint, melyet Székesfehérvár Önkormányzata ajánlott fel. A program sikerét a kórház dolgozói, a szervezők és a székesfehérváriak együtt ünnepelték a Palotai kapu téren. A támogatást a kórház C épületének fejlesztésére fordítják majd.

A Richter Egészségváros program 15 éve működik, a mostani fehérvári szűrőnap a 95. állomás volt. Székesfehérvár az egyetlen olyan város, ahova harmadszor is eljutott a kampány.

Online több mint 700 aktivitás volt, melyek mindegyike 500 forintot ért. Több mint 2.000 szűrést végeztek el, ebből körülbelül 300 esetben derült ki enyhe elváltozás, 200 esetben súlyos, további 100 esetben pedig extrém probléma. Nagyon sokan bekapcsolódtak az egészségmegőrző, ismeretterjesztő programokba, így összesen több mint tízezer aktivitás történt a nap folyamán.

A Richter által felajánlott alapadománynak, továbbá az online és a személyes aktivitásokból gyűjtött adománypontoknak köszönhetően 13.786.500 forint jött össze, ami új rekordnak számít az Egészségváros történetében. Ehhez adódik továbbá Székesfehérvár Önkormányzatának 3,5 milliós felajánlása. Így a teljes támogatás 17.286. 500 forint.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek