11 hónapnál régebbi cikk

Átadták a Malom-csatorna hídját
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Átadták a Malom-csatorna hídját

Hosszas előkészítés és a környék komplex tervezése után, megannyi közműkiváltást követően mostanra elkészült az új híd megépítése. A felújítás tavaly októberben kezdődött és elsősorban teherbírási problémák miatt volt rá szükség.

Ismét elindulhat a gépjármű- és gyalogos forgalom a Malom-csatorna felett átívelő hídon. A híd felújítási munkálatai tavaly október végén kezdődtek.

"Négy év után megnyitásra kerül a híd. Tehát ez azt jelenti, hogy végre mind közlekedési szempontból, mind gyalogos szempontból használhatják az itt élők - nem beszélve arról, hogy a Tóparti gimnazisták, illetve a szülők is" - mondta el Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

A mintegy 60 millió forintból felújított híd egyik különlegessége, hogy az oldalát kövekből, kézi erővel rakták ki a szakemberek.

"Ami a munkák oroszlánrésze a közműkiváltások voltak. Azt kell tudni, hogy itt a szerkezet fölött és az aszfalt alatt 15 védőcső jön át a hídon. Ebben vízvezeték, távközlési vezetékek, elektromos vezetékek találhatóak és még a csatlakozó útszakaszon is kiváltottunk vízvezetéket és bekerült egy nagy távhő vezeték is a híd alá" - emelte ki Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.

A híd átadását követően tehát ismét biztosított a közlekedés a Fürdő sor és a Fürdő utca között a gépjármű- és a gyalogos forgalom számára.

A jövőben várható munkálatokkal kapcsolatban az önkormányzat elkészítette a Malom-csatorna mederfelújítására és a partfal megerősítésére, valamint a Fürdő sor útburkolatának megújítására vonatkozó terveket, melyeket a közeljövőben ütemekre bontva tervezi megvalósítani a városvezetés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek