9 hónapnál régebbi cikk

Forgalomterelésekkel folytatódik a Móri út felújítása Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
Forgalomterelésekkel folytatódik a Móri út felújítása Fehérváron

Befejeződött a hétvégén az új körforgalom és a csatlakozó útágak aszfaltozása a Zichy liget – Móri út – Dózsa György úti csomópontban. A Móri út felújításának első üteme a forgalomterelések mellett folytatódik.

A Móri út érintett szakasza továbbra is munkaterületnek minősül, a közlekedés forgalomkorlátozások mellett zajlik, többek között a területen dolgozó szakemberek biztonsága és a munkagépek védelme érdekében.

Az első ütemben még a vízvezeték-építési munkákat végeznek a szakemberek, illetve átalakul a Csitáry G. Emil utcai csomópont is. Itt megszűnik a korábbi közvetlen kapcsolat a Móri úttal, és csak a körforgalomból nyíló ág lesz használható.

A második ütem munkái is elkezdődnek: elsőként – kevésbé látványos módon, forgalomkorlátozások mellett – az elektromos közműveket váltják ki, illetve építik át. Ezt követően az útpálya és járdák felújítása is megtörténik, valamint a körforgalom is megépül a Szent Vendel utcai csomópontban, ahol a kerékpársávokat is kialakítják.

A munkálatok várhatóan ősz végéig tartanak.

A Zámoly utcában és a Kiskút útján azonban rövidesen befejeződnek a kerékpárhálózat-bővítési munkálatok. Várhatóan még júliusban megkezdődik a műszaki átadás-átvételi eljárás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek