9 hónapnál régebbi cikk

Ajándékozz a szeretett nőnek különleges matcha teát!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/yanyan_hsu
Ajándékozz a szeretett nőnek különleges matcha teát!

Az ajándékozás szívünk hölgyének még akkor is nehéz kérdés, ha igazán jól ismerjük. A megszokott parfüm, ékszer, virágcsokor mellett azonban van olyan alternatíva, mely különleges és egyben egészséges is.

A számtalan jó tulajdonsággal rendelkező matcha tea kiváló választás lehet egy fontosabb esemény megünneplésére vagy szeretetünk és megbecsülésünk kifejezésére.

A matcha zöld tea egy Japánból származó teakülönlegesség, melynek rendszeres fogyasztásával jót teszünk szervezetünknek. Az M Matcha blogjában a szuperital súlycsökkentő hatására hívja fel a figyelmet. A legtöbb nő számára súlyának karbantartása folyamatos küzdelem, mely a tea fogyasztásával elősegíthető.

A matcha teáról általánosságban

A zöld teák többsége rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik, melyek a mindennapi fogyasztással aktívan segítenek az egészségesebb élet kialakításában. A Távol-Keleten népszerű forró ital alapját az árnyékban termesztett teanövény adja, melyet abban az időpontban szednek le, amikor a legtöbb klorofillt és tápanyagot tartalmazza.

Miután a növény valamennyi részét porrá őrlik, így a benne található hasznos anyagok mind a matcha teába kerülnek. Az évente csak egyszer szüretelt tea korlátozott mennyiségben elérhető, így ajándékként valóban különleges meglepetés.

A súlycsökkentő hatásról

A nők többsége állandóan küzd a súlyával, a fogyókúra kínzó gyötrelmeivel. A matcha zöld tea fogyasztásával a diéta kiválóan támogatható. Akár négyszer több kalóriát képes a szervezet elégetni azzal, hogy minden nap megiszunk egy csésze teát. A természetes testsúlycsökkenést támogatja azáltal, hogy felpörgeti az anyagcserét.

A szervezet zsírbontó képessége is gyorsabbá válik a tea elfogyasztásával, sőt az edzés közbeni zsírégetés is erőteljesebb lesz. Mindezek mellett megállítja az új zsírsejtek növekedését. A matcha tea rostjai könnyen felszívódnak, ezzel hozzájárulnak a kíméletes diétához és a vércukorszint stabilizálásához. Sokkal kevésbé érezzük az éhséget, nincs késztetésünk, hogy a fogyókúra alatt nassoljunk, mert a lassú felszívódású cukor nem ösztönöz habzsolásra.

Miért jó ajándék?

Mindannyian boldognak és kiegyensúlyozottnak, egészségesnek szeretnénk látni szeretteinket. A matcha tea számtalan, egészségünkre nézve hasznos tulajdonsága biztosíthatja mindezt. A forró italban található antioxidánsok mennyisége hatalmas, melyek immunerősítő hatása elvitathatatlan. A tea fogyasztásával szervezetünk minden területére kiható pozitív eredmények érhetőek el. A koncentrációs képesség és memória javulása például annak köszönhető, hogy a teapor L-theanine-t tartalmaz. Az agyban alfa hullámokat generáló vegyület segíti mindezt.

A matcha teában található koffein a kávéval ellentétben nem egy hirtelen löketként ad energiát, hanem folyamatosan biztosítja azt számunkra a nap folyamán. Az élénkítő hatás sem úgy jelentkezik, mint a fekete kávé fogyasztásakor, hanem nyugtalanság helyett nyugodt éberség lesz rajtunk úrrá.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek