9 hónapnál régebbi cikk

Miért építsünk kerítést lemezből?
·Stílusotthon·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
nivo.hu
Miért építsünk kerítést lemezből?
·Stílusotthon·Utolsó frissítés: undefined

Aki manapság kerítést épít, annak már nem azért van nehéz dolga, mert kevés alternatíva közül választhat, hanem épp ellenkezőleg: a bőség zavara okoz problémát. Ráadásul mindig vannak olyan új és innovatív alapanyagok, amelyek a korábbiaknál modernebb kinézetet, hosszabb élettartamot ígérnek.

A fahatású lemezkerítés például mostanság egy különösen vonzó lehetőség.

Mi az a fahatású lemezkerítés?

Habár némi jóindulattal a famintásra festett trapézlemez-táblákat is ide sorolhatjuk, de legyünk őszinték, hogy ezek azért nem tekinthetők élethű fautánzatoknak. A formára hajlított lemezekből készült kerítés viszont annál inkább.

A Nívó elemek ugyanis szintén fémből (acélból, illetve alumíniumból) állnak, viszont az alapanyagok léc formájúra vannak hajlítva, emellett fahatású bevonatot kapnak, így már sokkal jobban visszaadják az igazi fa természetes megjelenését.

Ezeket az elemeket bátran használhatjuk a falécek modern és tartós alternatívájaként, hiszen gondozásmentesek, azaz nem igényelnek karbantartást. Végre elfelejthetjük a korábban bevett szokássá vált csiszolást és újrafestést, hiszen a speciális bevonatot nem károsítja az UV-sugárzás vagy a csapadék. Éljenek a modern és innovatív kerítések!

Rengetegféle lehetőség

A saját portáját ki-ki szereti az ízlésének megfelelőre formázni. Míg egyesek a klasszikus parasztházakért rajonganak, addig másokat a mediterrán stílusú házak, vagy épp a szögletes, minimalista épületek vonzanak.

Ugyanígy a kerítések tekintetében is ahány ház, annyi stílus: kinek a vízszintes, kinek a függőleges elrendezésű lécek tetszenek jobban, és míg egyeseket nem zavar, ha át lehet látni a kerítésen, mások viszont a teljesen zárt kialakításra szavaznak. De ez így is van rendjén, és szerencsére a modern kerítéselemek nem gátolnak meg abban, hogy a számunkra legmegfelelőbb megoldást válasszuk.

Hiszen a léceket felszerelhetjük vízszintesen vagy függőlegesen, és még a tekintetben is szabad kezet kapunk, hogy szeretnénk-e réseket hagyni köztük, és ha igen, akkor mekkorát. Sőt, magával a szereléssel sem lesz gond, hiszen ha valamicskét konyítunk a barkácsoláshoz, és elboldogulunk egy fúró-csavarbehajtó gép és egy vízmérték használatával, akkor minden bizonnyal sikerrel teljesítjük a feladatot.

Hosszú távú befektetés

A fémlemezből készült kerítéslécekkel szembeni gyakori ellenérv a viszonylag magas árfekvés. Ám ezt többnyire azok hangoztatják, akik nem néztek utána alaposabban, hogy jelenleg milyen áron kaphatóak a faanyagok, hiszen itt is igencsak magasra szöktek a költségek.

Hogyha pedig ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a fát rendszeresen karban kell tartani, ami újabb kiadással jár (hiszen a csiszolókorongok, festékek, ecsetek sincsenek ingyen), máris sokkal árnyaltabb a kép.

A lemezkerítést viszont csak egyszer kell megvenni, a gondozásmentességnek köszönhetően pedig néhány éven belül egészen biztosan megtérül az ára, nem beszélve az így felszabadult időről, amit a felújítás helyett örömtelibb tevékenységekre fordíthatunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek