3 évnél régebbi cikk

Az ősz trendszínei a lakberendezésben
·Stílusotthon·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Az ősz trendszínei a lakberendezésben
·Stílusotthon·Utolsó frissítés: undefined

Egészen biztosan nem szürke és borongós napok köszöntenek ránk az ősszel, ha a lakberendezés idei trend színei megjelennek a lakásunkban. A kék, a zöld, a sárga és a csokoládébarna életteli árnyalatai becsempészik a természetet az otthonunkba.

Képzeljük el, ahogy egy tó partján ülünk. Az ég és a víz a kék ezer árnyalatában játszik. A körülöttünk pompázó fák dércsípte lombjairól sárga és barna levelek peregnek alá, de még a zöld mély árnyalatai is megjelennek a füvön és bokrokon. A fák csokoládébarna törzse már a hűvös éjszakák nyirkos illatát árasztja, de a nap sugarai még melegséggel és derűvel töltik meg a délután. 

Az ősznek pontosan ezt a hamisítatlan varázsát élhetjük át a nappalinkban (vagy éppen a konyhánkban, hálószobánkban is), ha jó érzékkel használjuk az említett színeket az otthonunk dekorálására. Olívazöld, kobaltkék, csokoládébarna, okkersárga, padlizsánlila - csupa erős árnyalat, melyekkel a 2020-as trendek szerint meglehetősen bátran bánhatunk a lakberendezésben. Az intenzív hatáson némi szürkével vagy fekete-fehérrel enyhíthetünk. 

Nem mindegy azonban, hogy egy adott színt milyen felületen használunk a lakásban. Az élénk és erőteljesen árnyalatok idén nem csak kisebb tárgyakon, például párnákon, kiegészítőkön jelenhetnek meg, ennél sokkal bátrabban kell bánnunk velük. Egész falfelületeket festhetünk kobaltkékre vagy élénksárgára, kiegészítve például egy visszafogottabb színű padlóval.. 

Lehetnek a bútorok, az ajtók, vagy a függöny is harsányabb színűek. A lényeg, hogy törekedjünk a harmóniára, ne essünk túlzásokba. Ne keverjük egyetlen helyiségben az összes nekünk tetsző színt, hanem válasszunk ki közülük kettőt, melyek dominánsak lesznek az adott szobában. Ezeknek aztán használjuk ugyanazt az árnyalatát több felületen, egységességet adva ezzel a látványnak. 

Forrás: Lakáskultúra.hu, Dodo.hu

További ajánlatok: 
www.albafess.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek