9 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron járt a Virágos Magyarországért verseny zsűrije, nézzétek meg, milyen szépséget láttak városunkban!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fehérváron járt a Virágos Magyarországért verseny zsűrije, nézzétek meg, milyen szépséget láttak városunkban!

Megnézték a megújult Vörösmarty teret, a Kálvária fasort, a Csónakázó-tónál a japánkertet és a Vadvédelmi Központot is.

Csütörtökön zajlott Székesfehérváron a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny zsűrizése. A szakemberek elsőként a Vörösmarty tér újonnan telepített parkját tekintették meg, ahol már kezdenek összenőni az évelő növények a virágágyásokban, megeredtek az új telepítésű fák és bokrok.

Nagy Gábor tájépítészt, Mármarosi Sándort, Tatabánya főkertészét, és Juhász Sándor, Balatonalmádi parkfenntartási vezetőjét Homoki László kertészmérnök, a Városgondnokság parkfenntartási divízióvezetője kalauzolta. Megnézték a megújult Vörösmarty teret, a Kálvária fasort, a Csónakázó-tónál a japánkertet és a Vadvédelmi Központot is.


Székesfehérvár zöldterületeivel tavaly nemzetközi versenyt nyert városunk, a legjobb arany minősítést és különdíjat is kapott az Entente Florale Europe 2022-es virágosítási versenyen. 


Nagy Gábor tájépítész, a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny zsűrijének elnöke kiemelte, hogy Székesfehérvár nagyon szép eredményeket ért el az utóbbi időben, ezt jelzi a nemzetközi versenyen elért kiemelkedő eredmény is. Nagy Gábor szólt arról is, hogy a zsűri feladata összetett, hiszen a Virágos Magyarországért mozgalom már nemcsak a virágosításról szól, hanem a fenntarthatóságról, energiatakarékos beruházásokról, a közterek fejlődéséről és a környezettudatos nevelésről is. Elmondta, hogy augusztusban befejeződnek a zsűrizések a településeken, és várhatóan októberben lesz majd a verseny díjátadója.

A Vörösmarty téren a korábbi murvás sétányok helyett egy térköves járdát építettek és fenntartható virágágyásokat, illetve zöld szigeteket alakítottak ki. Nézzétek meg, milyen szép lett!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek