8 hónapnál régebbi cikk

Éljen a gyorshajtás, ha lehet biztonsági öv nélkül - ismét túl sok baleset és sebességtúllépés történt Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Éljen a gyorshajtás, ha lehet biztonsági öv nélkül - ismét túl sok baleset és sebességtúllépés történt Fejérben

Az elmúlt héten 16 személyi sérüléssel járó és 50 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Fejér vármegyében, 1355 gyorshajtó járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, és közel 330-an nem érezték fontosnak a biztonsági öv becsatolását sem.

A rendőrök július 31. és augusztus 6. között a vármegye útjain összesen 66 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek - írja a police.hu összefoglalójában. A balesetek során 16-an könnyebben, 5-en súlyosan megsérültek, továbbá egy 46 éves motorkerékpáros az M7-es autópályán olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az eltelt héten a rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, az engedély nélkül, vagy ittasan közlekedők forgalomból történő kiszűrésére és egyéb szabályszegők elleni fellépésre. Az akciók során az egyenruhások ittasság miatt 6 járművezetővel szemben büntetőeljárást, 3 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást és 2 sofőrrel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 5 vezetőt pedig közigazgatási bírsággal sújtottak.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 285 intézkedést kezdeményeztek, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 8 esetben nem találták megfelelőnek, és 4 motorkerékpárossal szemben a bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

A hét folyamán az egyenruhások összesen 1355 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik a megengedett sebességet túllépve közlekedtek. Közülük 1286 sofőr számíthat a közeljövőben közigazgatási bírságra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek