1 hónapnál régebbi cikk

A biztonságos közlekedés elérése a cél! Székesfehérvár adott otthont a vármegyei döntőnek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
A biztonságos közlekedés elérése a cél! Székesfehérvár adott otthont a vármegyei döntőnek.

Kerékpározás, autós ügyességi feladatok, elsősegélynyújtás, KRESZ-teszt, többek között ezek várták a családokat Fehérváron hétvégén. Sok család látogatott ki szombaton a Mátyás király körútra, ahol izgalmas, kihívásokkal teli játékos program várta őket.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett országos 'Közlekedik a család' vetélkedősorozat megyei fordulóját a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 13. alkalommal szervezte meg. A megyei döntőnek Fehérvár adott otthont, cél az országos döntőbe jutás.

A már évek óta nagy népszerűségnek örvendő megmérettetés célja, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedésre - fogalmazott Illés Mihály a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára:

Azt tapasztaljuk, hogyha a gyerekekkel foglalkozunk, edukáljuk őket a közlekedési szabályok betartására, mint például a biztonsági öv helyes használatára. Ez által előfordul, hogy ők szólnak rá a szülőkre, hogy azt tanultuk a rendőrbácsitól, a tanárnénitől, a tanárbácsitól, hogy be kell kötni az övet! Tehát a gyerek is hat a szülőre, a szülő is hat a gyermekre az ilyen jellegű programok után, s ezért hisszük, hogyha családi vetélkedőt tartunk, egyszerre tudjuk az egész családot megszólítani, hiszen nagyon sokszor együtt közlekednek, és a szülők által tanúsított közlekedési attitűd kihat a gyerekek önálló közlekedési viselkedésére is - tette hozzá a rendőr alezredes.

A székesfehérvári versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes „B” kategóriás vezetői engedélye, és legalább egy gyermek életkora hat és tizenhét év között van. A területi versenyeken legeredményesebben teljesítő családok képviselhetik saját megyéiket a pécsi döntőn augusztusban. A győztes pedig egy új autó boldog tulajdonosa lehet majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek