8 hónapnál régebbi cikk

Indul a Rózsaliget felújítása
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Indul a Rózsaliget felújítása

Teljesen újratelepítik a rózsákat, mert a mostani tövek koruk és a betegségek miatt már nem menthetőek. A rózsaágyások beosztása, formája is változik majd valamelyest. 

"Az elmúlt években egyre több panasz érkezett a Rózsaliget állapotára. Mostanra megvan az anyagi lehetőségünk, hogy teljesen rehabilitáljuk az ágyásokat és felújítsuk az épített környezetet" - adta hírül Cser-Palkovics András polgármester Facebook-oldalán.

A rózsaágyásokat teljesen újratelepítik, mivel a mostani tövek koruk és a betegségek miatt már nem menthetőek. Összesen 5770 rózsatövet ültetnek majd a Városgondnokság szakemberei, 1440 négyzetméteren. Nemcsak a rózsatövek újulnak meg, hanem az ágyások beosztása, formája is változik majd valamelyest, valamint csökkentik a murvás területek arányát is azáltal, hogy ahol lehet, füvesítik a területet, több mint 2000 négyzetméteren. A sétányokat úgy alakítják ki, hogy akadálymentesen bejárható legyen a liget.

A 36 padot szétszerelik, majd felújítás után újra kihelyezik, továbbá új, fémszerkezetes pergolákat építenek, valamint cserélik, illetve felújítják a szemeteseket is. 12 darabbal bővítik a mocsári ciprusok számát, és 96 tő levendulát is ültetnek a területen. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek