8 hónapnál régebbi cikk

Külföldre költözik? Nagyon figyeljen oda, hogy milyen költöztető céget választ!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/Tima Miroshnichenko
Külföldre költözik? Nagyon figyeljen oda, hogy milyen költöztető céget választ!

A településen belüli költözés esetében sem mindegy, hogy hogyan zajlik le ez a folyamat, hiszen életünk során összegyűjtött tárgyainknak épségben kell megérkeznie. Fokozottan igaz ez akkor, ha a költözés célpontja egy másik település, nem beszélve arról, ha külföldre kell költöznünk.

Ez utóbbi esetben ugyanis a távolság és a kulturális, nyelvi különbségek is nehezítik a műveletet, ezért nem mindegy, hogy életünk fontos tárgyai hogyan és kivel fognak utazni.

Nem minden cég áll készen a külföldön megjelenő problémák kezelésére!

A Promove szakemberei a nemzetközi költözés specialistái. Óvők a intenek minket attól, hogy gyakorlatlan, felkészületlen sofőrt, műszakilag megkérdőjelezhető autóval dolgozó vállalkozót, vagy az adott napon és a hosszú úton utolérhetetlen gépjárművezetőt bízzunk meg a feladattal.

Ezekben az esetekben ugyanis egyáltalán nem garantálható a gördülékeny és problémamentes költözés, a holmink pedig ki tudja, hogy a világ mely útján rostokol majd éppen. Pontosan ezért alaposan utána kell nézni a költöztető vállalkozásnak és kizárólag akkor adni megbízást, ha nyugodt szívvel tudjuk rájuk bízni értékeinket.

De honnan fogjuk tudni, hogy melyik cég alkalmas a külföldi fuvarra?

Ennek megítélése nem is annyira nehéz, mint amennyire annak látszik. Több jel is mutat arra, hogy megbízható és nemzetközi költöztetésben jártas a vállalkozás és arra is, hogy nem kell aggódnunk, ha nekik adjuk a megbízást.

Alapvetően az emberi erőforrásra, a gépjárműparkra, a tapasztalatra és a háttérbázisra kell figyelnünk, és ha ezeket rendben találjuk, akkor nagy valószínűséggel nem lesz problémánk a költözés során.

Az emberi erőforrás

A profi költöztető cégek több körös kiválasztási eljárás során veszik fel a járművezetőket, mely során olyan dolgokra helyezik a hangsúlyt, mint a fizikai erőnlét, a pszichológiai alkalmasság, a megbízhatóság és a nemzetközi fuvarozásban való jártasság, valamint a nyelvismeret.

A gépjárműpark

A külföldi útra kizárólag folyamatosan karbantartott, kiváló műszaki állapotú járművel szabad elindulni. Már az autó látványa is sokatmondó, ezért régi, lepukkant járművekkel rendelkező céget nem érdemes választani. Gondoljunk arra, hogy az értékeinket nem szeretnénk egy idegen országban lerobbant autón látni.

A háttérbázis

A telefonos ügyfélszolgálat és diszpécserszolgálat nem csupán a megrendelők számára nyújt folyamatos elérhetőséget, hanem emellett az autó beépített GPS-e segítségével a jármű mozgását is nyomon követi.

Ha az adott útvonalon bármilyen forgalmi probléma keletkezik, akkor azonnal értesíti a sofőrt és egy másik útvonalra irányítja. Ezenkívül a megrendelő számára igény esetén információt nyújt a költözés állapotáról is.

Nemzetközi költöztetés során a fenti szempontok mindegyike azonos súllyal esik a latba, hiszen ha bármelyik hiányzik, az meghiúsíthatja a költözés sikerességét. Némi odafigyeléssel azonban remek döntést hozhatunk, ez pedig a problémamentes költözés alapja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek