8 hónapnál régebbi cikk

Kinek érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pcarena.hu
Kinek érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni?

Sokan nem is tudják, hogy léteznek érintőképernyős laptopok. Pedig nem újkeletű megoldásról van szó. Ráadásul egyre népszerűbb is a felhasználók körében, így mindenképp érdemes beszélni róla. Lássuk, hogy miért jó, melyek a hátrányai, és egyáltalán kinek érdemes ilyen típust választani?

Mi is az az érintőképernyős laptop?

Ezeket a készülékeket bár laptopként definiáljuk, nem minden esetben kell hozzájuk billentyűzet és touchpad egérként, mert ezek nélkül is tudjuk őket használni. A érintőkijelzőnek köszönhetően akár az ujjunkkal is elvégezhetjük azokat a feladatokat, melyekhez egyébként egy egeret vagy a billentyűket használjuk.

Mivel nem egy új terméktípusról van szó, ezért számos kiváló használt Lenovo laptop is kapható érintőképernyővel. Érdemes megnézni például a PC Aréna kínálatát, ahol minőségi termékek egész sorával találkozhatunk.

Ezeket a készülékeket nevezhetjük kettő az egyben laptopoknak is, mivel kvázi tabletként is lehet őket alkalmazni akkor, ha csak a kezünkkel érintjük a képernyőt használat közben.

Miért és kinek érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni?

Elsősorban azok értékelik nagyra ezt a különleges tulajdonságát ezeknek a készülékeknek, akik képekkel, ábrákkal vagy grafikonokkal dolgoznak. És pont nekik is lett kifejlesztve ez a megoldás.

Igaz ma már bárkinek könnyen ráállhat a keze, mivel az okostelefonokat és tableteket is így kezeljük. Bár nem ekkora felületen. De az elv ugyanaz.

Ezek a típusok mindenre ugyanúgy képesek, mint egy hagyományos laptop, csak van bennük egy kis plusz! A kezünk segítségével gyorsabban és egyszerűbben tudunk például nagyítani vagy lapozgatni. Ráadásul egy toll segítségével még jegyzeteket is készíthetünk a gépen!

A tulajdonságai miatt kiválóan alkalmas egy érintőképernyős modell a grafikusoknak, szerkesztőknek, de akár diákoknak is.

Ráadásul ez a plusz funkció jelentős súlygyarapodással sem jár egy hagyományos géphez képest, így utazáshoz is tökéletes. Ha pedig filmet szeretnénk nézni rajta, csak hátrahajtjuk a billentyűzetet, és már mozizhatunk is, mint egy tableten, csak épp sokkal nagyobb kijelzőn, ahol garantáltan nem maradunk le egyetlen apró részletről sem.

Szokták prezentációra is használni, mert a diák közötti lapozás sokkal jobban mutat, ha egy laza kézmozdulattal történik, mintha kattintgatnánk.

Vannak hátrányai is?

Mint mindennek, így ennek is lehetnek hátrányai. Például ezt is meg kell szokni. Bár bennünk van, hogy a telefonunkat kézzel vezéreljük, ez egy laptop esetén nem megszokott, így kicsit át kell rá állítanunk az agyunkat.

Természetesen egy új funkció jellemzően magasabb árat is jelent. Azonban épp a már említett kiváló használt, felújított laptopoknak hála, nagyon jó áron hozzájuthatunk érintőképernyős készülékekhez. Így kisebb befektetéssel kipróbálhatunk egyet, hogy megtudjuk valóban szükségünk van-e rá, vagy sem.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek