8 hónapnál régebbi cikk

Új helyfoglalási funkcióval bővült a MÁV-app
Új helyfoglalási funkcióval bővült a MÁV-app

Az utasok helyfoglalás esetén kiválaszthatják, hogy ablak vagy folyosó felőli, esetleg asztalnál lévő ülőhelyet válasszon a rendszer számukra a helyjegyes vonatokra, de például családtag, ismerős számára korábban lefoglalt ülőhely mellé is kérhető helyfoglalás.

Mivel az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül zajlik, ezért kiemelkedően fontos, hogy számos szolgáltatást minél könnyebben, kényelmesebben használhassanak az utasok, ennek érdekében a MÁV-VOLÁN csoport tervezi az alkalmazás teljes megújítását - írja a MÁV az oldalán, ahol kiemelik azt is, az ELVIRA internetes jegyváltási felületen nyár elejétől a balatoni, illetve a Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni InterCity-knél már ülőhelyfoglalási rendszer érhető el a vásárlási folyamatban.

Az Android és iOS operációs rendszerekre, valamint Huawei készülékekre letölthető MÁV mobilalkalmazást használók száma a vasúttársaság közleménye szerint folyamatosan növekszik, a regisztrált felhasználók száma elérte az 1,9 milliót. A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben már az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül zajlott, csaknem minden ötödik belföldi utas váltott így jegyet. 2022-ben egymillió utas töltötte le, és használta a MÁV applikációt, az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy az eltelt egy évben már 800 ezerrel növekedett a felhasználók száma.

Az elmúlt 5 évben a belföldi utasok 34 milliárd forint értékben vásároltak az applikáción keresztül, további 4,1 milliárd forintért pedig nemzetközi utazásra szóló jegyeket váltottak. Az applikáció forgalma eléri a 40 legnagyobb jegypénztár együttes értékesítési adatait. A legtöbb jegyet idén április 6-án vették az utasok, akkor egy nap alatt 67 millió forint összértékű vásárlási tranzakciót végeztek. A legtöbben a Keleti pályaudvar és Győr, a Kelenföld és Győr, továbbá a Keleti és Miskolc közötti viszonylatokon utaztak a mobilalkalmazásból vásárolt jeggyel.

Borítókép: mavcsoport.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek