2 hónapnál régebbi cikk

Nyitott ajtóval száguldott Székesfehérvártól kilométereken át egy vonat
Nyitott ajtóval száguldott Székesfehérvártól kilométereken át egy vonat

A Bakony Intercity csütörtök délelőtti járatán hibásodott meg az ajtó Fehérvárnál, amit végül Várpalotánál javítottak meg.

Kilométereken keresztül, több mint 100 kilométer per órás sebességgel száguldott a Budapestről induló Bakony Intercity csütörtökön délelőtt, miközben a vonat egyik ajtaja nyitva maradt. Az esetről videó is készült, amit egy utas küldött el az RTL-nek.

A felvételt készítő utas elmondása szerint az ajtó Székesfehérvárnál hibásodott meg, és csak Várpalotán, mintegy 20 kilométerrel később sikerült helyreállítani a problémát. A MÁV elismerte a hibát, ami szerintük az érintett kocsi áramellátásában keletkezett probléma miatt történt. Azt is közölték, hogy a jegyvizsgáló észlelte a meghibásodást, újraindította a rendszert, és sikeresen becsukta az ajtót.

A nyitott ajtós száguldásról készült felvételt itt lehet megnézni:

A vasúttársaság hangsúlyozta, hogy senki nem volt veszélyben. Egy utas a zuglói állomáson az RTL-nek elmondta, hogy korábban is tapasztaltak már hasonló hibát, azonban akkor az ajtó magától becsukódott pár perc után, nem volt szükség a kalauzibeavatkozására.

A MÁV arra kéri az utasokat, hogy ha menet közben hibát észlelnek, azonnal jelezzék azt a jegyvizsgálónak, hogy a hasonló esetek elkerülhetők legyenek a jövőben.

Borítókép: RTL
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek