7 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérvár mellett forgatták a Netflix új szuperprodukcióját
·Filmstreaming·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Netflix
Székesfehérvár mellett forgatták a Netflix új szuperprodukcióját
·Filmstreaming·Utolsó frissítés: undefined

A láthatatlan fény mind a négy része november elején érkezik a Netflixre. A sorozatban fontos szerepet játszó náci katonaiskolát a soponyai Zichy-kastélyban alakították ki.

Nem egész két hónap múlva már streamelhető lesz a Netflixen az ősz egyik legjobban várt minisorozata. A láthatalan fény (All the Light We Cannot See) című négyrészes, második világháborús történet az azonos című, Pulitzer-díjas regény alapján készült. A történet főszereplője egy vak francia lány és egy náci katonaiskola diákja, akik a megszállt Franciaországban próbálják túlélni a második világháború pusztítását.

A netflixes verzió érdekessége, hogy a sorozat nagy részét Magyarországon, többek között a Székesfehérvártól karnyújtásnyi távolságra található soponyai Zichy-kastélyban forgatták tavaly március és július között.

A legutóbb gyermekotthonként működő kastély az intézet 1998-as bezárása óta üresen áll. Azóta leginkább csak a hollywoodi filmesek használják különböző szuperprodukciók fogatása során. Még 2010 nyarán itt készült ugyanis Jeremy Irons főszereplésével a ma már a SkyShowtime kínálatában elérhető Borgiák című sorozat néhány epizódja is.

Visszatérve a tavalyi forgatásra: A láthatatlan fényt a tervek szerint november 2-án mutatják be. A premier dátumába már csak a hetek óta tartó hollywoodi író- és színészsztrájk szólhat bele. Ha nem így lesz, akkor jó esély van arra, hogy az összesen 2 óra 3 perces játékidejű széria minden részét egyhuzamban le is darálhatják a nézők. A minőségre garancia lehet a főszereplők mellett többek között az egy-egy epizód erejéig felbukkanó, háromszor is Oscar-díjra jelölt Mark Ruffalo vagy a Dr. House-ként világhírnevet szerző Hugh Laurie. Az egyik producer pedig az a Shawn Levy lesz, akinek a nevét és munkásságát leginkább a Stranger Things kapcsán ismerhették meg a filmrajongók.

A láthatatlan fény előzetesét itt lehet megnézni:

Kapcsolódó
Székesfehérvári jelenlét Hollywoodban: Jack Ryan

Néhány napja már elérhető az az amerikai sorozatepizód, melynek egyik jelenetét Székesfehérváron forgatták. A First Field a Jack Ryanben bukkan fel egy rövid időre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek