7 hónapnál régebbi cikk

Nem lesz egyirányú a Galántai utca
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Nem lesz egyirányú a Galántai utca

Napok óta foglalkoztatja a Galántai utcában élőket, hogy egyirányúvá alakítják-e az ingatlanjaik előtti útszakaszt. Kedden este a kérdéskör megvitatása céljából lakossági fórumot rendeztek.

Vékony fehér csík jelzi a tervezett parkolók felfestésének helyét a Galántai utcában. Egy korábbi lakossági bejelentés alapján vették számításba a szakemberek az útszakasz egyirányúsírását, valamint új parkolóhelyek kialakítását. Azonban mint kiderült, a lakók döntő többsége ellenzi a változtatást.

Néhány évvel ezelőtt érkezett jelzés, a társasházak részéről, hogy kevés a házak előtti parkolóhely, nagyon sok az úttesten történő várakozás. Így sok esetben a kétirányú forgalom ellehetetlenül, nehézkes az utcában közlekedni. Mi ezt megvizsgáltuk akkor

- mondta Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.

A terv az volt, hogy az utca egyirányúsításával az egyik forgalmi sáv felszabadul, így felfestéssel ki lehetett volna alakítani parkolókat. Ezt a lehetőséget azonban a lakók leszavazták a kedd estére összehívott lakossági fórumon. Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő elmondta: bebizonyosodott, hogy az utcabeliek nem szeretnék az egyirányúsírást.

Tévedések és félreértések sorozata is szerepet játszottak a döntéskor. Komolyra fordítva: valóban lehet látni, a hangulat olyan, hogy nem akarnak egyirányúsírást. Nem akarnak, mert feleslegesnek tartják

- tette hozzá Horváth Miklós Csaba.

A képviselő kiemelte, hogy a Waldorf óvoda előtt alakult ki régebben torlódás reggelente, azonban az intézmény elköltözésével ez a gond is megoldódott. A lakossági fórum tehát eredményesen zárult: nem lesz egyirányú a Galántai utca.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek