2 évnél régebbi cikk

Jövő héten mutatják be a lakossági jelzések által bővített Fehérvári buszmenetrend-tervezetet
·Közlekedéslakossági fórum·Utolsó frissítés: undefined
Jövő héten mutatják be a lakossági jelzések által bővített Fehérvári buszmenetrend-tervezetet
·Közlekedéslakossági fórum·Utolsó frissítés: undefined

A Kisfaludi Közösségi Házban tartott lakossági fórumon az öreghegyi útfelújítás menetrendjéről is szó esett.

Lakossági fórumot tartott hétfőn este Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő a 13. számú választókörzetben élőknek a Kisfaludi Közösségi Házban - tájékoztatott az eseményről a szekesfehervar.hu.

A lakossági fórumon elhangzott, az utóbbi hónapokban több megkeresés is érkezett a városrészből, hogy a nyáron bevezetett, majd visszavont buszhálózat és új menetrend Kisfaludra vonatkozó részét építsék be a közösségi közlekedésbe.

"Az új menetrenddel kapcsolatban több mint 300 javaslat érkezett, és hamarosan el is készül a hálózatfejlesztés tervezete, amit napokon belül nyilvánosságra hoznak, hogy véleményezhessék azt a fehérváriak" – mondta el Cser-Palkovics András polgármester, kiemelve, a cél a közösségi közlekedés erősítése, megállítani az utasszámfogyást, többeknek vonzóvá tenni a közösségi közlekedést, hogy az autó helyett inkább a buszközlekedést használják.

"Ahhoz azonban, hogy az autóval szemben versenyképes legyen a közösségi közlekedés, hálózatot is kell fejleszteni" - hangsúlyozta a polgármester.

A részletekkel kapcsolatosan elmondta, a 22-es buszjárat marad, és lesz egy másik járat is Kisfaludról, ami érinteni fogja a kórházat, a Vasútállomást és a tervek szerint a Sóstó Ipari Parkot is, napi 10 pár járattal. A járat először próbaként közlekedne, és ha van rá igény, véglegesen a hálózat része lesz, mint ahogy több más új járat is.

Jövő héten mutatják be a lakossági jelzések által bővített menetrend tervezetét, mely 11 százalékkal növeli majd a buszok futott teljesítményét. Ez a fejlesztés éves szinten mintegy 300 milliós többletköltséget jelent majd a városnak.

A lakossági fórumon a Nagyszombati út – Budai út új kereszteződésével kapcsolatban is kérdés hangzott el, amelyre válaszul Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője elmondta, a Zsolnai Nagyszombati csomópontban olyan körforgalom épül, ami egyben egy nagyobb buszforduló is lesz sofőrpihenővel. Ennek kiépítését tartalmazza a nemrég bejelentett öreghegyi útfelújítási program. Tavasz végére készülnek el a kiviteli tervei a Nagyszombati út felújításának, melyre feltételes közbeszerzést ír majd ki az önkormányzat.

A Nagyszombati, a Zsolnai, a Kassai, a Nyitrai és a Pozsonyi út teljes felújítását - beleértve a föld alatt futó közműveket is - érinti a kormánydöntés, ami mintegy nyolcmilliárd forintos fejlesztés - hangsúlyozták.

Kapcsolódó
Vargha Tamás: megújulnak Öreghegy utcái

A Pozsonyi út a Zsolnai út, a Nagyszombati utca, a Kassai utca, és a Nyitrai utca teljeskörű felújítása valósul meg a következő években.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek