2 hónapnál régebbi cikk

Már Fejérben is működik trükkös sebességmérő
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Már Fejérben is működik trükkös sebességmérő

Egyelőre Székesfehérváron még nem jelentek meg a tavaly év végére ígért Trafiboxok.

„Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették a Trafiboxokat, és további 94 helyszínen jelenleg előkészítés alatt áll az elhelyezésük” - tudta meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) a Vezess.hu.

A lap emlékeztet, hogy a Trafibox egy nagyjából 80 centi magas fémdoboz egy körülbelül méteres fémcső tetejére rögzítve. Ennek egyik egyik oldalán egy kis ablak van, amin keresztül kémleli a külvilágot a belsejébe szerelt sebességmérő eszköz.

A trükk az, hogy a sebességmérő nem állandóan van a dobozban, így a sofőröknek fogalmuk sincs, hogy épp mérik-e őket vagy sem. Az eszközök ráadásul a kétirányú forgalmat is képesek ellenőrizni, így csak a rendőrök döntésén műlik, hogy melyik irányba haladó forgalmat tartják szemmel.

„A Trafiboxok legfőbb eredményessége a visszatartó erőben rejlik, amely a területi lefedettség bővülésével véleményünk szerint tovább növelhető” – írta a lap kérdésére az ORFK, akik a már eddig telepített és működő 87 Trafibox listáját is ismertették.

Ezek alapján Fejér vármegyében egyelőre még csak Iváncsán van működő trükkös traffipax, igaz, ott két helyen is (Fő utca 61., Hunyadi utca 253.). Ez egyben azt is jelenti, hogy Székesfehérváron még nem működik ilyen készülék, holott tavaly májusban még ennek az ellenkezőjét ígérték:

Kapcsolódó
Székesfehérvárra is kerül a trükkös sebességmérőből

48 darab új Trafibox áll szolgálatba idén, ezzel közel száz helyen működik majd az autósokat könnyen átverő találmány.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek