7 hónapnál régebbi cikk

Évadnyitó társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház
·KultVörösmarty Színház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Évadnyitó társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház
·KultVörösmarty Színház·Utolsó frissítés: undefined

Szikora János, a teátrum igazgatója és a színház rendezői, Bagó Bertalan, Czukor Balázs és Horváth Csaba beszámolójából a színházbarátok megismerhették az idén színre kerülő darabokat, illetve a az évad bérletkonstrukcióit is.

A Vörösmarty Színház következő évada olyan új, és az elmúlt évben is színre kerülő előadásokat hoz a székesfehérvári közönségnek, amelyeket Szikora János a teátrum igazgatója a sajtótájékoztatón úgy harangozott be, mint az elmúlt évtized legvidámabb évadát. 

Emellett természetesen Bagó Bertalan, Horváth Csaba, Czukor Balázs és Szikora János rendezésében a könnyed darabok mellett, kortárs és klasszikus drámák, musicalek is feltűnnek, illetve műsoron maradnak a társulat népszerű előadásai is.

Szikora János elmondta, folytatják a színházakkal való együttműködést, megjelenik egy koprodukciós előadásforma is, amelynek keretében további vendégjátékokra számíthat a közönség: A Teljesen idegenek darabot a Pécsi Nemzeti Színházban Bagó Bertalan állította színpadra, míg a Furcsa pár – női változat című Neil Simon-komédia a József Attila Színházból érkezik.

A fehérvári színházbarátok számára bizonyosan nagy élményt nyújt, a Carlo Collodi-Sediánszky Nóra-Horváth Illés Pinokkió családi musicalje, a Dunaújvárosi Bartók Színház előadásában, ahogy A kőszívű ember fiai legújabb feldolgozása is.

A nagyszínpad kínálatát fogja erősíteni A király beszéde Bagó Bertalan, és a Ne most, drágám! Czukor Balázs rendezésében. A Kozák András Stúdióban a Csongor és Tünde kerül bemutatásra, ugyancsak Czukor Balázs rendezésében, az Iphigénia Auliszban drámával pedig Bagó Bertalan folytatja klasszikus sorozatát, ahogy az ő rendezésében láthatjuk az Apacsok című darabot is. A Pelikán Fészekben ezúttal egyetlen új darabot, a Woyzeck című musicalt mutatják be, amelyet Horváth Csaba jegyez. 

A nézők, az idei évadban egy új, országosan is egyedülálló bérletkonstrukcióval gazdagodhatnak, amelyben a Vörösmarty Színház mellett, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Székesfehérvári Balett Színház és az Alba Regia Néptáncegyüttes előadásai is szerepelnek.

Az évadnyitó sajtótájékoztatón köszöntötte a társulatot Lehrner Zsolt alpolgármester is, a városvezető örömének adott hangot, hogy az elmúlt időszak nehézségeit követően visszatér, és újra egy teljes évadra készülhet a társulat és közönsége is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek