7 hónapnál régebbi cikk

Csütörtökön kezdődik a Városháza díszudvarának felújítása
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Csütörtökön kezdődik a Városháza díszudvarának felújítása

Nagyjából két hónapig tartanak majd a munkálatok, addig a díszudvart lezárják a gyalogosforgalom előtt.

A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődik a Városház téri díszudvar felújítása. A Polgármesteri Hivatal rekonstrukciójának folytatásaként felújítják az udvartérben található teljes ivóvíz-, szennyvíz- valamint csapadékvíz gyűjtő-hálózatot és a távhővezetékeket is, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

A Városháza belső udvarán a régi kor építési szokásainak megfelelően a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést egy egyesített rendszerű szennyvízelvezető hálózat biztosítja. vízellátása jelenleg egy nagyon régi kis átmérőjű vezetéken keresztül biztosított, udvartéren lévő vízvezetékrendszer, valamint a szerelvényaknák régiek, rossz állapotúak. Az átépítés során elválasztásra kerül a két rendszer. 

A Díszudvar területén található a Városháza északi részének távhőellátó vezetéke, melynek felülete erősen korrodált és szigetelése is rossz állapotban van. A távhőaknában a cső szintje alatt ismeretlen eredetű víz tapasztalható. Az átépítéssel az ingatlanon több, egymással összefüggő, azonban távhőellátás szempontjából eddig széttagolt épület biztonságos ellátása valósul meg.

A közművek mellett persze megújul a kert is az udvaron, az elöregedés, rossz állapot miatt kivágott fákat és cserjéket is pótoljuk. A zöldfelület méretét az áthelyezett közművek miatt még növelni is tudjuk majd, és vegyes ültetésű növényeket tervezünk, hogy minden évszakban legyen valamilyen látványosság az udvarban.

A várhatóan két hónapig tartó munkálatok ideje alatt a díszudvar munkaterület lesz, így lezárják a gyalogosforgalom elől. A kivitelezők arra kérik a lakosságot, hogy kerüljék az átjárást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek